Darts: Price parádés játékkal lett Budapest első bajnoka

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.09.05. 23:18
null
Gerwyn Price parádés játékkal győzött (Fotó: Nagy-Pál Tamás)
Gerwyn Price nyerte meg az első alkalommal megrendezett Hungarian Darts Trophyt, miután a döntőben 8–2-re legyőzte Michael Smitht.

NEGYEDDÖNTŐ

Joe Cullen és Luke Humphries küzdelme szinte végig kiegyenlített volt. Mind a ketten masszív 90 fölötti körátlagot dobtak (a végén Cullen 93.43, Humphries 92.64-en fejezte be). 3–3 után Humphries elvette az első kiemelt kezdését, és utána már csak arra kellett ügyelnie, hogy hozza a sajátját egészen a meccs végéig. Ezt sikerrel meg is tette, 6–4-es győzelemmel bejutott az elődöntőbe.

Gerwyn Price és Brendan Dolan csatája végig szorosan alakult, de Price 3–4 után brékelt, és onnan már nem engedte vissza Dolant, 6–4-gyel biztosította helyét az elődöntőben.

José de Sousa izgalmas meccsen érvényesítette a papírformát. A portugál klasszis legyőzte a csehek 19 éves tehetségét, Adam Gawlast, de csak döntő legben. Ráadásul Gawlasnak meccsnyila is volt, azonban kihagyta a dupla 16-ot, De Sousa viszont megoldotta az 58-at és így 6–5-tel bejutott az elődöntőbe.

Nagy rangadónak ígérkezett Peter Wright és Michael Smith ütközete, ezzel szemben a vártnál jóval simábban alakult. A hatodikként kiemelt Smith 6–2-re győzött, 96.78-as körátlaggal.

ELŐDÖNTŐ

Fantasztikus meccset vívott egymással Gerwyn Price és Luke Humphries. A világbajnoki címvédő Price talán az egész hétvégén nem játszott olyan jól, mint ekkor. A walesi 7–4-re nyert félelmetes, 107.21-es körátlag mellett, miközben Humphries is tekintélyes, 100.05-ös átlagot dobott.

A másik elődöntőben szinte végig Michael Smithnél volt az előny, de ez nem jelenti azt, hogy José de Sousának nem volt esélye. 5–5-nél utolérte riválisát, de a portugál nem tudta átvenni a vezetést, Smith 7–5-tel behúzta a találkozót.

DÖNTŐ

Az egyik fél nyolcadik nyert legjéig tartó döntőben Price nagyon bekezdett, gyorsan 2–0-s vezetésre tett szert, többek között egy 130-as kiszállónak köszönhetően a második legben. Azonban Smith is megérkezett a meccsbe, és nem sokkal később már 2–2 állt az eredményjelzőn. Valószínűleg senki sem gondolta ekkor, hogy Smith már nem nyer több leget.

Price beleerősített, 5–2-re elment kivételesen erős, 112-es körátlag mellett, majd pillanatokkal később már 7–2-re vezetett. A tizedik legben kissé bizonytalankodott, de Smith is hibázott, így ezt a játékot is behúzta Price, aki így 8–2-vel megnyerte az első alkalommal megrendezett Hungarian Darts Trophyt.

Price parádés, 108-as körátlaggal győzött. Sikeréért 25 ezer fontot (10.1 millió forint) kapott.

PRICE MEGSZERETTE A MAGYAR KÖZÖNSÉGET

DARTS
HUNGARIAN DARTS TROPHY, BUDAPEST
NEGYEDDÖNTŐ

Joe Cullen (angol, 1.)–Luke Humphries (angol) 4–6
Brendan Dolan (északír)–Gerwyn Price (walesi, 5.) 4–6
José de Sousa (portugál, 2.)–Adam Gawlas (cseh) 6–5
Peter Wright (skót, 3.)–Michael Smith (angol, 6.) 2–6
ELŐDÖNTŐ
Humphries–Price 4–7
De Sousa–Smith 5–7
DÖNTŐ
Price–Smith 8–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik