Darts PL: már csak Smith hibátlan; döntetlen a skót meccsen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.22. 23:09
null
Remek meccset játszott egymással Peter Wright és Gary Anderson (Fotó: Skysports)
A darts Premier League 4., Berlini állomásán a veretlenek találkozóján Michael Smith legyőzte Simon Whitlockot, Mensur Suljovic az első sikerét aratta, Michael van Gerwen átlépett Daryl Gurneyn. Rob Cross is simán győzött Raymond van Barneveld ellen, a skót rangadón döntetlent játszott egymással Gary Anderson és Peter Wright.

 

Két százszázalékos játékos, Simon Whitlock és Michael Smith egymás elleni meccse nyitotta a napot. Az ausztrál azonnal brékelt, de az angol rögtön visszavette a kezdését, sőt a következő három leget nyerve 4–1-re meglépett – a negyedik leget 106-ról kiszállva abszolválta. A Varázsló ezen az estén különösen a kiszállókkal szenvedett és bár ellenfele sem játszott jól, 7–3-ra győzött Smith és megőrizte hibátlan mérlegét.

Mensur Suljovic Berlinben szinte hazai környezetben játszhatott Gerwyn Price-szal. A biztatás meg is adta a lendületet az eddig nyeretlenül utolsó osztráknak: két brékkel és tökéletes saját kezdésekkel 7–3-ra győzött. Suljovicnak egyébként az eddigi meccseken sem volt gond az átlagával, mégsem nyert, ezúttal már a 106.20-as körátlagra nem volt ellenszere az aktuális ellenfelének.

Michael van Gerwen 2–0-ra meglépett a Darly Gurney elleni meccsen, amikor az északír brékelte őt. Sokáig nem örülhetett azonban a világranglista 5. helyezettje, ugyanis MvG egy 106-os kiszállóval azonnal visszavette a kezdését és bár a találkozó elején akadozott nála a gépezet, egyre jobban elkapta a ritmust és magabiztosan győzött 7–2-re. A holland 103.41-es átlaggal zárta a meccset és feljött a tabella második helyére, míg Gurney továbbra is nyeretlen, egyre lejjebb csúszik.

A nap egyik rangadóját a világbajnok Rob Cross, és sokak nagy kedvence, Raymond van Barneveld játszotta. Kezdésként egyik játékos sem tudott élni a saját kezdésével, majd Barney az angol 3–2-es vezetésnél nyerte meg az utolsó legjét – igaz, azt stílusosan, 112-ről kiszállva. A holland a kilencedik legben nagy esélyt kapott a brékre, ám egymást alulmúlva Cross nyerte ezt is, mint ahogy a következőt, amelyet 128-ról kiszállva fejezett be (7–3).

A skót derbi olyan jó meccset hozott, amilyenre számítani lehetett. Gary Anderson brékkel kezdett, majd 150-ről kiszállva 2–0-ra meglépett. Peter Wright 3–2-re fordított, a hatodik leg Andersoné volt: hét tökéletes nyíl után végül összesen 12 nyílra volt szüksége. Wright körei következtek, többek között 120-ról is befejezett egy leget, majd újabb 12 nyilassal állt elő Anderson (6–4). A Repülő Skót kezdhetett a döntetlenért és meg is ragadta az esélyt, 86-ról egy bullos kiszállóval ért véget a meccs. Anderson 105.24-es, Wright 104.64-es körátlaggal zárta az összecsapást.

DARTS
Premier League
4. állomás, Berlin

Michael Smith (angol)–Simon Whitlock (ausztrál) 7–3
Gerwyn Price (walesi)–Mensur Suljovic (osztrák) 3–7
Michael van Gerwen (holland)–Daryl Gurney (északír) 7–2
Rob Cross (angol)–Raymond van Barneveld (holland) 7–3
Peter Wright (skót)–Gary Anderson (skót) 6–6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik