Darts PL: hiába a kilencnyilas, De Sousának csak döntetlenre futotta

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2021.04.08. 23:53
null
Volt miért örülnie José de Sousának: kilencnyilast dobott! (Fotó: Getty Images)
A negyedik forduló után az újonc belga, Dimitri Van den Bergh vezeti a darts Premier League tabelláját; a csütörtöki játéknapon José de Sousa révén kilencnyilas született, győzni azonban nem tudott – ellenben James Wade-del, aki az első sikerét az eddig veretlen háromszoros világbajnok Michael van Gerwen ellen érte el az új kiírásban.

 

Négy forduló után is veretlen a darts Premier League-ben az ebben az évadban debütáló belga, Dimitri Van den Bergh. A csütörtöki játéknapon a világbajnok Peter Wrighttal került szembe, aki ellen 4–2-re elhúzott. A következő játékban azonban elveszítette a kezdését, így végül be kellett érnie a 6–6-os döntetlennel, ami egy pontot ér.

A világbajnok Rob Crosstól kikapott a szerdán kilencnyilast dobó Jonny Clayton. Az átlagok kiegyenlítettek voltak, ám a kiszállózásban Cross jóval magabiztosabban teljesített: 35 százalékkal dobta a duplákat, ezzel szemben Clayton kevesebb mint 19 százalékot ért el ugyanebben a mutatóban – háromszor elbukta a kezdését, és 7–3-ra kikapott.

Clayton José de Sousa ellen dobta a kilencnyilast szerdán, s a rivális csütörtökön, Nathan Aspinall-lal szemben megmutatta: bizony ő is képes erre! A második legben tökéletes kört teljesített. Mindazonáltal nyerni így sem tudott; angol vetélytársa ugyanis három játékot nyert zsinórban, és ezzel 6–6-ra mentette a találkozót. De Sousa egyébiránt beállította Gary Anderson PL-rekordját az egy meccset dobott 180-as körök számában (11).

 


 

Elszenvedte első vereségét ebben az évadban a háromszoros vb-győztes Michael van Gerwen; ellene szerezte meg első győzelmét James Wade. A holland magához képest gyenge, 91 alatti átlagot dobott, így nem is volt annyira nehéz dolga az eddig két vereséget és egy döntetlent maga mögött tudó angolnak, aki 7–3-as sikert ért el.

Glen Durrant továbbra is csak árnyéka önmagának. A szerdai, Van den Bergh elleni tükörsima, 7–0-s vereséget követően ezúttal a kétszeres világbajnok Gary Anderson jutott túl rajta könnyedén (7–2).

Durrant négy vereséggel jelenleg a Premier League tabellájának az utolsó helyén áll. Van den Bergh vezet 6 ponttal, s öten követik öt ponttal – sorrendben: 2. Aspinall, 3. Van Gerwen, 4. Anderson, 5. Clayton, 6. Cross.

PREMIER LEAGUE (MILTON KEYNES)
4. FORDULÓ
Dimitri Van den Bergh (belga) (101.02)–Peter Wright (skót) (97.46) 6–6
Jonny Clayton (walesi) (95.98)–Rob Cross (angol) (97.01) 3–7
José de Sousa (portugál) (100.95)–Nathan Aspinall (angol) (95.82) 6–6
James Wade (angol) (95.79)–Michael van Gerwen (holland) (90.91) 7–3
Gary Anderson (skót) (97.56)–Glen Durrant (angol) (87.90) 7–2

A PÉNTEKI PROGRAM
Anderson–Clayton
Wrigh–Cross
Van Gerwen–Aspinall
Wade–Durrant
Van den Berg–De Sousa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik