Darts PL: Ez az én trófeám, nem fogom könnyen odaadni – Van Gerwen

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.05.28. 14:22
null
Michael van Gerwen úgy érzi, pénteken megszerzi idei első tornagyőzelmét
Az ötszörös Premier League-győztes Michael van Gerwen mellett két PL-újonc és a tavalyi döntős Nathan Aspinall készül a dartsverseny péntek esti négyes döntőjére Milton Keynesben. A holland a favorit, amivel ő maga is tisztában van.

„Ez az én trófeám, nem fogom könnyen odaadni, szedje össze magát, aki el akarja venni” – mondta Van Gerwen, aki 2013 után 2016 és 2019 között sorozatban négyszer hódította el a PL bajnoki címét, tavaly viszont a négyes döntőbe sem jutott be.

A 2020-as győztes Glen Durrant az idei kiírásban pontot sem szerzett, utolsóként zárt. Van Gerwennek is akadtak gyengébb időszakai, viszont a holland szerint nem a hozzáállásával volt gond.

„Mindig győzni akarok. Van, amikor nem sikerül, az akaratom azonban töretlen, és ezen a héten végre minden helyreállt – mondta Van Gerwen, aki csütörtök este már biztos elsőként lépett pódiumra Peter Wright ellen, ám komolyan vette a mérkőzést. – Nem volt tét, de mégiscsak győzni akar az ember, ez a siker pedig kellő önbizalmat adott az elődöntőre. Meg kell majd küzdenem a bajnoki címért, és meg is fogok.”

Az idei első tornagyőzelmére hajtó Van Gerwen az újonc Jonny Claytonnal találkozik az elődöntőben, a walesi csütörtökön ki-ki meccset játszott a belga Dimitri Van den Berghgel a négy közé jutásért.

„El sem tudom mondani, milyen boldog vagyok! Úgy kezdtem el ezt a sorozatot, hogy mindennap a legjobb formámra törekedtem, és azt is elfogadtam, ha ez csak a tizedik helyhez elég. Ám ennél sokkal több sikerült” – mondta Clayton, aki ebben a PL-idényben előbb április 22-én 7–3-ra legyőzte Van Gerwent, majd május 6-án 8–5-ös vereséget szenvedett a hollandtól.

A másik elődöntőben a portugál José de Sousa és az angol Nathan Aspinall csap össze, a két játékos csütörtökön is játszott egymással, a jó hangulatú összecsapáson De Sousa 8–3-ra nyert, míg április 8-án 6–6-os döntetlent játszottak, ezen a meccsen De Sousa kilencnyilast dobott.

De Sousa az első nem brit vagy holland 2012 óta, aki négy közé jut a PL-ben, ez eddig egyedül az ausztrál Simon Whitlocknak sikerült még „kívülállóként” a 2005-ben induló sorozat történetében.

De Sousa valósággal berobbant a Premier League-be, beállította az egy meccsen dobott 180-asok rekordját, és megdöntötte a teljes sorozatban dobott 180-ak csúcsát. A portugál szerint ez pénteken nem számít majd, nem mert jósolni a mérkőzés előtt.

„Nathan nagyszerű játékos, bármire képes, ugyanolyan jól tud játszani, mint én. Szerintem pénteken az nyer majd, aki először brékel” – mondta De Sousa.

A két elődöntő után nem sokkal a döntőre is sor kerül péntek éjjel Milton Keynesben.

DARTS PREMIER LEAGUE, MILTON KEYNES
20.00: négyes döntő (Tv: Sport2)
Az elődöntő párosítása
Michael van Gerwen (holland)–Jonny Clayton (walesi)
José de Sousa (portugál)–Nathan Aspinall (angol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik