Darts PL: Aspinall sikere után zsinórban négy döntetlen a nyitó napon

Vágólapra másolva!
2021.04.05. 23:53
null
Kizárólag Nathan Aspinall tudott meccset nyerni az első játéknapon (Fotó: Getty Images)
Az angol Nathan Aspinall megnyerte a 2021-es darts Premier League-sorozat első mérkőzését, ezt követően pedig zsinórban négy döntetlen született a nyitó napon.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a világbajnoki címvédő Gerwyn Price a hétfői rajt előtti tesztelésen pozitív koronavírustesztet adott, így nem játszhat az idei Premier League-ben, a helyére pedig James Wade ugrott be, aki már az első napon megmérette magát.

Az első mérkőzésen azonban még nem a UK Open-győztes Wade lépett színpadra, hanem Nathan Aspinall és Glen Durrant. Utóbbi címvédőként sem számított esélyesebbnek, a papírforma pedig beigazolódott: Aspinall 7–4-re nyert, végig jobban játszva honfitársánál.

A második meccsen a korábbi világbajnok Rob Cross és a sorozatban idén debütáló José de Sousa szoros ütközetet vívott egymással. Előbbi az utolsó leg során egy bullt dobva szállt ki, így döntetlenre, vagyis 6–6-ra mentette az összecsapást.

Ezt követően a 2020-as világbajnok Peter Wright és a kiváló formában lévő Jonny Claytonfelettébb szoros meccsbe bonyolódott, melyen egyik fél sem húzott el a másiktól egyszer sem két leggel. A végén Wright vezetett 6–5-re, ám az utolsó legben Clayton egyenlített, így megszületett a játéknap másik döntetlenje.

A negyedik mérkőzésen a 2021-es világbajnoki ezüstérmes Gary Anderson, valamint a már említett, beugróként érkező James Wade találkozott. Ahhoz képest, hogy hétfő reggel még korántsem volt biztos, hogy tartalékként színpadra léphet az angol, remekül dartsozott, s a győzelemhez is közel állt, de a végén Anderson dobott egy 156-os kiszállót, így megszületett a játéknap harmadik döntetlenje (6–6).

Az este utolsó csatáját az ötszörös PL-győztes Michael van Gerwen és a belga Dimitri Van den Bergh vívta, és hasonlóan szorosan alakult, mint az ezt megelőzőek. Egyik fél sem tudott egyszer sem két leggel ellépni, majd 5–5 után Van den Bergh szerezte meg a vezetést, de Van Gerwen kiegyenlített (6–6), így zsinórban a negyedik (!) meccs is döntetlennel ért véget a 2021-es darts Premier League nyitó napján.

DARTS
PREMIER LEAGUE (MILTON KEYNES)
1. FORDULÓ

Nathan Aspinall (angol) (97.62)–Glen Durrant (angol) (87.99) 7–3
Rob Cross (angol) (96.53)–José de Sousa (portugál) (91.66) 6–6
Peter Wright (skót) (101.20)–Jonny Clayton (walesi) (105.56) 6–6
James Wade (angol) (98.14)–Gary Anderson (skót) (98.13) 6–6
Michael van Gerwen (holland) (100.1)–Dimitri Van den Bergh (belga) (99.52) 6–6

A KEDDI PROGRAM
Gary Anderson (skót)–José de Sousa (portugál)
Jonny Clayton (walesi)–Glen Durrant (angol)
Dimitri Van den Bergh (belga)–Nathan Aspinall (angol)
Michael van Gerwen (holland)–Peter Wright (skót)
Rob Cross (angol)–James Wade (angol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik