Darts PL: a Masters-győztes angol is tagja a mezőnynek

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.01.31. 11:27
null
A Masters-győztes Joe Cullen is tagja a Premier League mezőnyének (Fotó: PDC)
Nem sokkal azután, hogy véget ért a profi dartsozók évadnyitó versenye, a Masters, a PDC bejelentette a 2022-es Premier League-sorozat mezőnyét, amelybe bekerült a Milton Keynes-i major tornát megnyerő Joe Cullen is.

 

A 2022-ES PREMIER LEAGUE-SOROZAT HELYSZÍNEI
Február 3.
Cardiff
Február 10.
Liverpool
Február 17.
Belfast
Február 24.
Berlin
Március 3.
Exeter
Március 10.
Brighton
Március 17.
Nottingham
Március 24.
Rotterdam
Március 31.
Birmingham
Április 7.
Leeds
Április 14.
Manchester
Április 21.
Aberdeen
Április 28.
Dublin
Május 5.
Glasgow
Május 12.
Sheffield
Május 19.
London
Május 26. (final four)
Newcastle

A 32 éves angol fiú mellett a világelső Gerwyn Price, a friss kétszeres világbajnok Peter Wright, az ötszörös PL-győztes Michael van Gerwen, a négyszeres vb-elődöntős James Wade, a legutóbbi vébén döntős Michael Smith, az ugyancsak kétszeres világbajnok Gary Anderson (6.) és a címvédő Jonny Clayton (8.) tagja még a mezőnynek. Kimaradt többek között José de Sousa, Dimitri Van den Bergh, Rob Cross, Dave Chisnall és az előző két kiírásban egyaránt a legjobb négy közé jutó Nathan Aspinall is.

Mint arról a PDC közleménye alapján korábban beszámoltunk, a Premier League küzdelmeit idén teljesen új rendszerben bonyolítják le. Minden héten úgynevezett minitornákra kerül sor, amelyeken egyenes kieséses rendszerben (negyeddöntő, elődöntő, döntő) zajlanak majd a küzdelmek. Az igazságosság jegyében minden párosítás kétszer ismétlődik a negyeddöntőben. A játéknap végén a győztes 5 pontot (és 10 ezer fontot), a döntő vesztese három pontot, a két elődöntős két pontot kap. Minden mérkőzés az egyik fél hatodik megnyert legjéig tart. Az első hét verseny után a nyolcadik héten a negyeddöntő párosítását az összesített tabellán elfoglalt helyezések alapján készítik el. Utána következik újabb hét forduló, majd a 16. állomáson megint a tabellán elfoglalt pozíciók szerint készítik el az ágrajzot. A tizenhat minitorna után a tabella első négy helyezettje bejut a május 26-i négyes döntőbe, amelyben eldől, ki nyeri meg a 2022-es Premier League-et.

Az első versenynek február 3-án, csütörtökön Cardiff ad otthont.

A 2022-ES PREMIER LEAGUE-SOROZAT MEZŐNYE
Gerwyn Price
(walesi, 1.), Peter Wright (skót, 2.), Michael van Gerwen (holland, 3.), James Wade (angol, 4.), Michael Smith (angol, 5.), Gary Anderson (skót, 6.), Jonny Clayton (walesi, 8.), Joe Cullen (angol, 11.)
Zárójelben a nemzetiség után a világranglistás helyezéseket tüntettük fel.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik