Darts: „Nem tudom teljesíteni a PDC kívánalmait” – Van Gerwen kihagyja az online versenyt

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.16. 08:54
null
Michael van Gerwen nélkül rajtol el pénteken a PDC Home Tour (Forrás: Twitter)
Nem vesz részt a dartssport első számú szervezete által megálmodott PDC Home Tour elnevezésű online versenyen a háromszoros egyéni világbajnok, világranglista-éllovas Michael van Gerwen – erről maga a holland kiválóság beszélt az RTL 7 nevű holland tévécsatornának.

 

Mint arról beszámoltunk, a PDC nagyszabású online tornát szervez péntektől 128 játékos részvételével. A viadalon a Pro Tour-kártya birtokosai vehetnek részt, vagyis a világ jelenlegi összes sztárjátékosa, így többek között Michael van Gerwen is megmutathatta volna magát, a holland klasszis azonban szerdán közölte, kihagyja a heteken át tartó versenyt, mert otthonában nem tud megfelelni a PDC által megfogalmazott kéréseknek.

„Nem tudom teljesíteni a PDC kívánalmait. Csendes környezetben kellene játszani, de egy újszülött kisfiú és egy két és fél éves lány, valamint három kutya mellett ez nem lehetséges. A Vincent van der Voorttal eltöltött edzésóráim többet érnek” – mondta Van Gerwen, akinek két héttel ezelőtt született meg második gyermeke.

Michael Van Gerwen on Twitter

My wife did really well. Mike... welcome to the world! #baby #boy #supermom



A háromszoros egyéni és háromszoros csapatvilágbajnok holland döntésében vélhetően az is szerepet játszott, hogy nem híve az online versenyeknek.

„Kártyabirtokosként nem szabad mindenben részt vennünk. Az internetes kapcsolat gyakran akadozik, ráadásul a pénzdíj sem számít semmit. Én csak akkor fontolnám meg, hogy szerepeljek egy ilyen tornán, ha minden körülmény megfelelő lenne” – nyilatkozta Van Gerwen múlt héten az Algemeen Dagblad nevű holland napilapnak.

A világelső tehát kihagyja a pénteken kezdődő PDC Home Tourt, melynek első négy napi csoportbeosztását a sportág legfőbb szervezete szerdán ismertette: a világbajnoki címvédő Peter Wright már az első játéknapon tábla elé áll, Gerwyn Price pedig a kettes csoportba került, így szombaton mutatkozik be.

A csoportmérkőzések 32 estén át tartanak majd. Mindennap négy versenyző küzd meg egymással a csoportelsőségért körmérkőzéses rendszerben, a találkozók öt nyert legig tartanak. A csoportok győztesei (32 játékos) bejutnak a verseny második szakaszába, melynek lebonyolítási rendszerét a PDC egyelőre nem ismertette.

A mérkőzéseket a PDC Tv regisztrált felhasználói minden este ingyenesen nyomon követhetik 20.30 órától.

PDC HOME TOUR
Az eddig ismert csoportbeosztás
1-es csoport:
Peter Wright, Jamie Lewis, Peter Jacques, Niels Zonneveld
2-es csoport: Gerwyn Price, Luke Woodhouse, Rowby-John Rodriguez, Ted Evetts
3-as csoport: Dave Chisnall, Scott Waites, Jan Dekker, Jonathan Worsley
4-es csoport: Ross Smith, Mickey Mansell, Geert Nentjes, Lisa Ashton

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik