Ezzel együtt szögezzük le gyorsan: Kovács Patrik remekül helytállt. Háromfős csoportba került az idén három magyar bajnoki fordulót is megnyerő játékos, az egyik ellenfele az angol Aiden Cope volt, a másik az ír Keane Barry, utóbbi arról vált híressé, hogy kilencnyilas leget dobott (ennek a jegyzőkönyvét láthatják illusztrációnkban) vasárnap a PDC Development Tour 20. állomásán – mindössze 17 évesen.

Egyébként ha már Development Tour: Barry és Cope is jegyez már onnan döntőt, vagyis második helyezést idénről, Kovácsnak a vasárnapi ötödik helyezés a legjobbja.

Nem a mi fiunk volt tehát az esélyes, de megtette a magáét, mert Cope-tól úgy kapott ki 5–1-re, hogy 83.3-as körátlagot ért el, a Barry elleni 5–2-es vereség (az első két leget ő nyerte) során pedig 86.0-sat. Ezekkel itthon majdnem biztosan győzne szinte bármelyik bajnoki fordulón, de például a hétvégi Hungarian Openen is esélye lehetett volna akár a végső diadalra is.

Neki azonban most a sportág őshazájában volt dolga, ahol a hétfői verseny végén a leginkább az angol Luke Humphries és az ugyancsak csupán 17 esztendős cseh Adam Gawlas örülhetett, ők jutottak el ugyanis a döntőig.