Darts: Michael Smith és Gary Anderson is elődöntős

Vágólapra másolva!
2020.07.23. 23:04
null
Anderson elődöntős (Fotó: AFP)
A 27. darts World Matchplayen csütörtökön már az első negyeddöntőket játszották, a felső ágon ki is derült, hogy a lengyel Krzysztof Ratajskit magabiztosan legyőző Michael Smith a világelső Michael van Gerwent búcsúztató Simon Whitlock kiejtőjével, Gary Andersonnal küzdhet meg a döntős szereplésért.

Csütörtökön két mérkőzés szerepelt a World Matchplay programjában, mégpedig a felső ág két negyeddöntője.

Meglepetés egyik meccsen sem történt: előbb Michael Smith különösebb nehézség nélkül győzte le a lengyel Krzysztof Ratajskit, aki ugyan a csata közepén, 6–6 után átvette néhány leg erejéig a vezetést, ám a hajrára fordulva Smith kíméletlenül kihasználta a talajt vesztő lengyel hibáit; ugyan már 14–9-re is vezetett, végül 16–13-ra győzött és elsőként került a legjobb négy közé.

Ahol az ellenfele a papírformának megfelelően a kétszeres világbajnok skót Gary Anderson lesz, igaz, utóbbi jóval nehezebb mérkőzést nyert az ausztrál Simon Whitlock ellen. Várható volt persze, hogy a remek formában játszó ausztrál nem adja könnyen magát, elvégre az előző fordulóban a világelső holland Michael van Gerwent búcsúztatta.

Ezúttal úgy tűnt, oda a jó forma, pocsékul kezdett Whitlock, Anderson ugyanis egymás után nyerte a legeket, egy brék után 4–1-re, 6–3-ra, 7–4-re és 10–6-ra is vezetett, amikor Whitlock elkezdett úgy játszani, ahogy MvG ellen tette. Az ausztrál szépen visszajött a meccsbe, többek között volt 120-ról egy olyan kiszállója, amikor a 20-as után két nyilat dobott a bullba. Hiába azonban a helyenként bravúros dobások, a hajrára újra összekapta magát Anderson és12–12 után több leget már nem engedélyezett ellenfelének, így megnyerte a mérkőzést.

KISZÁLLÁS BULL ÉS BULLAL

 


 

DARTS
WORLD MATCHPLAY, MILTON KEYNES
NEGYEDDÖNTŐ

Krzysztof Ratajski (lengyel, 13., 93.82)–Michael Smith (angol, 5., 98.32) 13–16
Simon Whitlock (ausztrál, 16., 95.29)–Gary Anderson (skót, 8., 98.09) 12–16

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik