Darts: megtört Michael Smith átka, televíziós döntőt nyert

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.11.20. 23:00
null
Megtört az átok, Michael Smith tv-s döntőt nyert (Fotó: PDC)
Michael Smith nyerte meg a Grand Slam of Darts tornát Wolverhamptonban. Az angol a döntőben nagy fölénnyel verte honfitársát, Nathan Aspinallt.

 

Az elődöntőben véget ért a két meglepetésember, Raymond van Barneveld és Luke Humphries menetelése. Az ötszörös világbajnok holland veteránt az angol Michael Smith nagyon erős játékkal, 104.1-es körátlaggal ejtette ki, míg a Michael van Gerwent legyőző Luke Humphriest Nathan Aspinall állította meg.

A döntő óriási meglepetéssel zárult. Nem a győztes személye, hiszen az, hogy Michael Smith nyert Nathan Aspinall ellen, nem váratlan. Csakhogy az egyik fél 16. nyert legjéig tartó meccset Smith 16–5-re nyerte meg – ezen a szinten ez kivételes.

Bár a körátlagokban nem volt olyan nagy a differencia (Smith: 96.84, Aspinall: 90.94), Smith egyszerűen jobban dobta a tömeget, és jobban kiszállózott (50%, Aspinall: 33%).

Bármilyen hihetetlen, de Michael Smith először nyert meg olyan döntőt, amelyet a televízió is közvetített – korábban nyolc elveszített tv-s fináléja volt –, és ez pontosan látszódott az örömén:

 

Smith a sikeréért 150 ezer fontot (70.2 millió forint) kapott.

WORLD CUP OF DARTS, WOLVERHAMPTON
ELŐDÖNTŐ

Michael Smith (angol, 4.)–Raymond van Barneveld (holland) 16–12
Nathan Aspinall (angol)–Luke Humphries (angol) 16–12
DÖNTŐ
M. Smith (96.84)–Aspinall (90.94) 16–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik