Darts: már csak egy hely kiadó a magyar párosban a csapat-vb-n

M. A.M. A.
Vágólapra másolva!
2019.04.01. 23:30
null
Székely Pál részvétele már biztos a júniusi csapat-világbajnokságon (Fotó: Tumbász Hédi)
Sok ország nyilvánosságra hozta már, kiket indít az idei PDC World Cup of Dartson, és most részben mi is: válogatottunk egyik tagja a Professional Darts Corporation (PDC) világranglistájára felkerülő Székely Pál lesz, párja pedig a magyarországi selejtező végső győztese.

 

Pénteken bejelentették, idén melyik 32 ország válogatottja szerepelhet a nem hivatalos csapat-világbajnokságon, a World Cup of Dartson, hétfőn pedig arról is érkezett hír, hogyan állhat majd fel a magyar nemzeti csapat. Kiírta ugyanis az első számú sportági szerveződés, a Professional Darts Corporation itthoni képviselője, a PDC Hungarian Fan Club a magyarországi selejtezőt, de csak egyetlen kiadó helyre, mert a másik már foglalt, azt Székely „Penge” Pál nyerte el azzal, hogy kvalifikálta magát egy PDC-versenyre: a World Cup of Darts előtt két héttel megrendezendő zwollei European Tour-viadalra, a Dutch Darts Mastersre, és ezzel a csapat-vb rajtjára felkerül a Michael van Gerwen vezette világranglistára.

A párja kiléte április 20-án, szombaton dől el a fővárosban, a Smile Darts Clubban (1143 Budapest, Semsey Andor utca 9.), ott rendezik meg a selejtezőt déltől. A versenyen részt vehet minden magyar állampolgár, aki elküldi előnevezését a pdchungarianfanclub@gmail.com e-mail címre április 19. éjfélig, majd másnap 11:30-ig a helyszínen be is regisztrál, egyszersmind befizeti a 7500 forintos nevezési díjat. Egyenes kieséses rendszerben zajlanak majd a küzdelmek hat nyert legig tartó mérkőzésekkel, tehát egyedül a végső győztes állhat majd színpadra Hamburgban. Igen, nem tévedés, Hamburgban, ugyanis négyévnyi frankfurti kirándulás után visszakerül a nagy esemény az északi kikötővárosba, azon belül a Barclaycard Arenába.

Az idei World Cup of Dartsot június 6. és 9. között rendezik meg, az összdíjazás pedig 350 000 euró lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik