Darts: Lakatos Gergely értékes bronzérme Cipruson

M. A.M. A.
Vágólapra másolva!
2019.10.23. 20:14
null
A Cipruson bronzérmes Lakatos Gergely
Több magyar is részt vett az egyhetes Northern Cyprus Openen, amely tegnap ért véget, s amelyen A- és B-kategóriás versenyt is rendezett a második számú sportági szervezet, a British Darts Organisation.

Nos, utóbbin, a BDO B-kategóriás viadalán nem mindennapi magyar bravúr született, amidőn Lakatos Gergely hat mérkőzést megnyerve egészen az elődöntőig menetelt, és ott a későbbi győztes angol Simon Staintontól (aki egyébként kettős győzelmet aratott Cipruson, mert az A-kategóriás versenyt is behúzta) kapott ki 4–3-ra. A nagy menetelés 16 pontot hozott a konyhájára a világranglistán – és mivel a másik viadalon is szerzett egy 33. helyet, azáltal pedig további öt pontot, összesen 21 lett a Smile DC játékosa számára a ciprusi termés. Ezzel a 202. helyre kapaszkodott előre a BDO rangsorában.

De ami még ennél is fontosabb, a második pozíciót foglalja el a BDO nemrég nullázódó kelet-európai rangsorában, amelynek a jövő őszi első helyezettje jogot szerez a patinás szervezet januári világbajnokságán való indulásra!

„Mindig nagy élmény és fejlődési lehetőség, ha el tudok jutni egy-egy magasabban kategorizált, erős versenyre. Szerencsére egyre több ilyenen tudok részt venni. Ez a hét jó visszajelzés volt számomra, hogy jó úton haladok, de még sok olyan dolog van, amin javítanom vagy változtatnom kell, szóval rengeteg munka vár még rám” – jelentette ki a 18 éves játékos, aki idén megmérethette már magát a sportág első számú profi szervezete, a Professional Darts Corporation úgynevezett Q-Schoolján, amelyen nem állt messze attól, hogy megszerezze a Pro Tour-kártyát, márciusban pedig megmérkőzhetett a PDC regnáló világbajnokával és világranglista-vezetőjével, a holland Michael van Gerwennel a telt házas érdi gála keretében – tudott is ellene leget nyerni.

Lakatos Gergely Michael van Gerwennel is megmérkőzött az érdi gálán
Lakatos Gergely Michael van Gerwennel is megmérkőzött az érdi gálán

Lakatos Gergely párosban 33. lett Cipruson Balogh Béla oldalán, míg vegyes párosban 17. Csombok Krisztina társaként – aki amúgy klubtársa is, és egyéniben a 17.m valamint a kilencedik helyen végzett a hölgyek között. Ami a világranglistapontokat illeti, azokból Balogh Béla tízet, Balló Sándor pedig ötöt szerzett a magyarok közül még az A-kategóriás versenyen elért 17., illetve 33. helyezéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik