Darts: Kovács PDC-versenyen, Végső a hazai Mastersen ötödik

M. A.M. A.
Vágólapra másolva!
2019.11.03. 23:48
null
Kovács Patrik fontos napokat tölt a sportág őshazájában
Magyar szempontból a darts Hungarian Open második versenye, a Masters kevésbé sikerült jól, a legjobb négy közé már nem jutott el játékosunk, a negyeddöntőbe is egyedül az előző napi végső győztes, Végső János – viszont remek hírek érkeztek Angliából, ahol az ifjúsági világbajnokságra készülő Kovács Patrik ötödik tudott lenni a sportág első számú szervezete, a Professional Darts Corporation Development Tourjának 19. viadalán!

 

A legjobb 256 között kezdődött a Sport DC ifjú titánja számára a világ legjobb ifjú titánjai számára életrehívott versenysorozat 19. állomása Wiganben, és öt meccset nyerve sorozatban egészen a negyeddöntőig menetelt: sorrendben Dylan Powell (4–1, 82.8-as körátlaggal), Kieran Hoare (4–0, 80.2), Jack Main (4–3, 74.4), Wessel Nijman (4–1, 80.9) és Jarred Cole (4–0, 80.2) voltak az áldozatai.

A 90.5-ös átlagot dobó Berry van Peer állította meg 5–1-gyel az ellene 79.5-ig jutó Kovácsot, aki ezen a hétvégén összesen négy ilyen tornán szerepelt, az elsőn a 129., a másodikon a 33., a harmadikon az 5., a negyediken ismét a 33. helyen végzett. Az összmérlege erősen pozitív, kilenc győzelem és négy vereség volt, a legjobb átlaga pedig 84.9 a záró viadalról.

Hétfőn jöhet az ifjúsági világbajnokság ugyanott, Wiganben!

Ezalatt itthon szép lassan lecsorgott a Hungarian Open második versenynapja, a Classic után a Masters, amelyen sajnos kevesebb babér termett a mieink számára a felnőttek között. Végső János ötödik helye persze remek, de az nem, hogy rajta kívül nem volt más magyar a legjobb nyolc között – végül a román Gabriel Pascaru örülhetett a trófeának, aki a fináléban igazán megsüvegelendő 90.92-es átlagot vezetett elő.

Aminek pedig mi örülhettünk, az Ihász Veronika második helyezése a hölgyek között, illetve az, hogy az utánpótlás kategóriákban ismét itthon tartottuk a trófeákat, a fiúknál ezúttal Papp Rajmund, a lányoknál ismét Kovács Tamara bizonyult a legjobbnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik