Darts: Kovács Patrik 9. lett az online nyílt világbajnokságon

MIHÁLYI ANDRÁSMIHÁLYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2020.05.19. 07:10
Két angol, két német, egy holland és egy ukrán játékos kiverése után a harmadik brit ellenfelével, a sokáig 100-as körátlag felett álló walesi John Williams Jonesszal már nem bírt az ezúttal 85.06-os átlagot dobó Kovács Patrik, így 12–3-ra veszített a legjobb 16 között – a saját otthonában.

Nagy menetelés ért hétfőn késő este véget: Kovács Patrikot legyőzték az 1. online darts open world championship, vagyis az online nyílt világbajnokság nyolcaddöntőjében. A Sport DC játékosát – aki a legmesszebb jutó magyar volt ezen a versenyen – a walesi John Williams Jones állította meg, aki fenomenálisan dobott ezen az estén a saját táblájára a narancssárga tollú nyilaival: 98.51-es körátlag „szaladt ki” a kezéből. A tömeget is nagyon jól „tolta”, szórta a triplákat és 180-ból, vagyis a három nyílból elérhető maximális pontszámból is elővezetett hatot, sőt a végére a kiszállózása is feljavult.

Pedig a mérkőzés Kovács 180-jával indult, és 3–3-ig együtt haladtak a felek – onnan viszont robbantott a walesi, és sorozatban kilenc leget nyerve jutott el a végállomást jelentő 12-ig. A nagy szériát megalapozva döntetlen állásnál brékelt, de 6–3-as vezetésénél lendült igazán bele, amikor bedobott egy dupla duplás kiszállót, majd ezt egy tíznyilas leggel fejelte meg: 140, 180, 145, 36 – ezzel 8–3-as vezetésre tett szert, és lélektanilag is nagy fölénybe került. Ki is használta, így John Williams Jones játszhat negyeddöntőt az első kiemelttel, aki nem más, mint a PDC világranglistájának 20. helyezettje, az angol Chris Dobey.

Kovács Patrik szereplése azonban ezzel együtt minden elismerést megérdemel: hat győzelemmel jutott ugyanis el a legjobb 16 közé a 60 ország 1540 játékosát felvonultató mezőnyben, amelyben olyan, a PDC-ből jól ismert neveket találhattunk, mint Luke Humphries, Kim Huybrechts, Ryan Searle, Scott Waites, vagy a távolabbi régiók képviselői közül Noel Malicdem, Nitin Kumar, Jim Long és Diogo Portela. Kovács átlagai magyar szinten kiemelkedőek voltak a hat győzelme során: 91.46, 90.31, 84.44, 86.56, 94.55, 87.84 – 90-es felett már a PDC-ben is labdába lehet rúgni, úgyhogy csak így tovább élőben is!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik