Darts: Hollandia kiütéssel nyerte a csapat vb-t Anglia ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.08. 23:22
null
Michael van Gerwen óriási formában dobta a nyilakat (Fotó: metronieuws.nl)
Hollandia nyerte meg a darts csapat-világbajnokságot Hamburgban, miután a döntőben nagyon simán, 3–0-ra legyőzte az előző két tornát megnyerő Angliát. Az egyéni világbajnok Michael van Gerwen elképesztő formában dobott, a legenda Phil Taylort 4–0-ra győzte le.


A második helyen kiemelt hollandok az egyéni világbajnok Michael van Gerwennel és Raymond van Barnevelddel az északírek 2–1-es legyőzésével kerültek a döntőbe. A másik ágon az elsőként rangsorolt angolok a 16-szoros világbajnok legenda Phil Taylor és a kétszeres első Adrian Lewis révén az ausztrálok ellen vívták ki a finálét szintén 2–1-gyel.

Így tehát az első két kiemelt jutott a döntőbe, amely viszont váratlanul simán alakult. Az első meccsen Van Gerwen meglepetésre 4–0-ra verte Taylort, majd a másodikon Barneveld is így intézte el a sokat hibázó Lewist. A hollandok tehát 2–0-ra vezettek, már csak egy meccset kellett megnyerniük az aranyért.

Az angolok a harmadik párharcban tudták megnyerni az első legjüket. Ám ezzel együtt Lewis csak megszorongatni tudta a világbajnok Van Gerwent, megállítani nem. Utóbbi 4–2-re nyert, Hollandia pedig 3–0-s kiütéssel szerezte meg a világbajnoki címet.

A hollandok ezzel sikerrel 40 ezer fontot nyertek. Míg Van Gerwennek ez az első csapataranya, Van Barneveld második alkalommal győzött: 2010-ben Co Stompéval az oldalán megnyerte az első kiírást.

DARTS CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG, HAMBURG
Elődöntő

Anglia (1.)
–Ausztrália (4.) 2–1
Hollandia (2.)
–Észak-Írország (6.) 2–1
Döntő

Hollandia (2.)–Anglia (1.) 3–0
1. meccs: Van Gerwen–Taylor 4–0
2. meccs: Van Barneveld–Lewis 4–0
3. meccs: Van Gerwen–Lewis 4–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik