Darts: ekkora összegért küzdenek a Hungarian Darts Trophyn

Vágólapra másolva!
2021.08.30. 17:13
null
Végső János is színpadra lép (Fotó: AFP)
Az előttünk álló hétvégén rendezik a PDC európai versenysorozatának keretén belül a Hungarian Darts Trophyt, amelyen négy magyar játékos is táblához áll és és az is kiderült, hogy a 48 fős mezőny 140 000 angol font összdíjazásért (57 millió forint) verseng majd – a győztes 25 000 fontot (10 millió forint, plusz az apró) tehet zsebre.

A szeptember 3–5. között a Papp László Arénában sorra kerülő versenyen – amely minden idők legrangosabb magyarországi dartsversenye lesz, egyben az első hazánkban a PDC világszervezet égisze alatt – a 48 fős mezőny tagja lesz a nemzeti selejtezőket sikerrel megvívó négy magyar: Jagicza Gábor, Rucska József, Strbik Péter és Végső János is.

A viadalon 140 000 angol font lesz a teljes díjalap, a végső győztes az 57 millió forintnak megfelelő összegből 25 000 fontot vihet haza, ami valamivel több mint 10 millió forint. Az első körben búcsúzó játékosok 1000 fonttal gazdagodnak, a másodikban kiesők 2000 fontot kapnak. Fontos azonban megjegyezni, hogy ha a kiemeltek, vagy a hazai versenyzők valamelyike elveszíti az első meccsét, akkor nem kap pénzjutalmat.

A legjobb 16 közé jutás már 3000 fontot ér, a legjobb nyolc között 5000 jár. Az elődöntő vesztesei 6500 fonottal gazdagodnak, a döntő vesztese 10 000 fonttal vigasztalódhat, míg a verseny győztese 25 000 fontot kap majd.

A Papp László Sportarénában sorra kerülő verseny szeptember 3-án kezdődik, s a pénteki napon a teljes első fordulót le is bonyolítják. Szombaton a teljes második kör kerül sorra, s a torna harmadik napján a legjobb 16-tól folytatják.

A versenyt Magyarországon az Arena4 közvetíti.

A 16 kiemelt: Joe Cullen (angol, 1.), José de Sousa (portugál, 2.), Peter Wright (skót, 3.), Michael van Gerwen (holland, 4.), Gerwyn Price (walesi, 5.), Michael Smith (angol, 6.), Jonny Clayton (walesi, 7.), James Wade (angol, 8.), Devon Petersen (dél-afrikai, 9.), Krzysztof Ratajski (lengyel, 10.), Dirk van Duijvenbode (holland, 11.), Damon Heta (ausztrál, 12.), Danny Noppert (holland, 13.), Brendan Dolan (északír, 14.), Mensur Suljovic (osztrák, 15.), Nathan Aspinall (angol, 16.)

A PDC Pro Tourról kvalifikálta magát (24): Ross Smith (angol), John Michael (görög), Lewy Williams (walesi), Geert De Vos (belga), Rob Cross (angol), Keegan Brown (angol), Joe Murnan (angol), Simon Whitlock (ausztrál), Daryl Gurney (északír), Darren Webster (angol), Steve Beaton (angol), Jake Jones (angol), Alan Soutar (skót), Madars Razma (lett), Luke Humphries (angol), William Borland (skót), Adrian Lewis (angol), Bradley Brooks (angol), Vincent van der Voort (holland), William O'Connor (ír), Boris Krcmar (horvát), Florian Hempel (német), Geert Nentjes (holland), Keane Barry (ír)

A nyugat-európai selejtezőből kvalifikálta magát: Richard Veenstra (holland)

Az észak-európai selejtezőből kvalifikálta magát: Johan Engström (svéd)

A kelet-európai selejtezőből kvalifikálta magát: Adam Gawlas (cseh)

A brit selejtezőből kvalifikálta magát: Thomas Lovely (angol)

A magyar selejtezőből kvalifikálta magát: Jagicza Gábor, Rucska József, Strbik Péter, Végső János

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik