A szeptemberi nálunk rendezendő Európa-bajnokság jegyében a Magyar Dartsszövetség elindította a versenyen a válogatott bő keretét, így a férfiak mezőnyében hat (Kovács Patrik, Lakatos Gergely, Rucska József, Székely Pál, Takács Gábor, Végső János), a nőknél négy (Csombok Krisztina, Czipó Vivien, Ihász Veronika, Németh Éva) magyar dobott szombaton és vasárnap.

Nos, összességében a második nap sikerült jobban, mert az aznapi viadal hozta a férfiak és a nők között is a legjobb magyar eredményt. Ezzel együtt ne menjünk el szó nélkül Ihász Veronika szombati bronza mellett, különösen, hogy az ehhez vezető úton világbajnokot vert: a tízszeres vb-győztes Trina Gullivert 4:0-s győzelmével valósággal lemosta, és közben majdnem megdobta a sportágon belül különleges trófeának számító kilencnyilas leget, amidőn egymást követő két 180-nal kezdte a második leget. Az erősebbik nem képviselői között Kovács Patrik, Lakatos Gergely és Takács Gábor tábladöntős volt, ami azt jelenti, hogy holtversenyben a 65. helyen végzett.

Vasárnap viszont… A még mindig csak 17 éves, ötszörös utánpótlás Európa-bajnok Czipó Vivient senki sem tudta megállítani a fináléig! Az odáig vezető úton (a viadal záró napján 112 fős volt a női mezőny) ő is rutinos világbajnoki résztvevőket vert meg, például a háromszoros vb-nyolcaddöntős Paula Jacklint és a 2002-ben vb-elődöntős Vicky Pruimot, és a döntőben is volt esélye, 0:2-ről ugyanis 3:2-re fordított a WDF-világranglista jelenlegi második helyezettje, a holland Aileen de Graaf ellen, de a vége sajnos 5:3 lett oda. Ezen a napon a férfiaknál is volt okunk örömre, amidőn végre magyar is felverekedte magát a főtáblára, nevezetesen a honi bajnoki címvédő, Székely Pál, akinek ehhez három németet kellett megvernie, hogy aztán a legjobb 64 között a négyszeres BDO-világbajnoki résztvevő, idén nyolcaddöntős holland Willem Mandigers elleni mérkőzés jelentse számára a végállomást (4:1).

További jó hír, hogy vasárnap Végső János nyerte meg a korán kiesettek úgynevezett lucky loser-versenyét, így ő is elégedetten ülhetett fel a hazainduló buszra.

Czipó Vivien döntője négy részletben