Darts csapat-vb: Taylorék megvédték világbajnoki címüket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.05. 23:27
null
Phil Taylor (balra) és Adrian Lewis megvédte Anglia világbajnoki címét
A Phil Taylor, Adrian Lewis alkotta angol válogatott megvédte a csapat-világbajnoki címét dartsban, miután a döntőben 3:2-re legyőzte a Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld holland kettőst Frankfurtban.

 

A papírformának megfelelően Anglia és Hollandia jutott be a frankfurti darts csapat-világbajnokság döntőjébe.

Az elődöntőben az angolok az északíreket verték meg 2:0-ra, míg a másik ágon a hollandok a 16 között a magyarokat kiejtő belgákat múlták felül ugyanennyire.

A döntőben az első párban a két legnagyobb klasszis, a 16-szoros világbajnok Phil Taylor és a világelső Michael van Gerwen csapott össze. Döntő legig vitték a párbajt, és végül mindannyiszor a kezdő nyerte meg a játékot. Így Taylor 4–3-ra győzött.

A második párharc is döntő legig ment Adrian Lewis és Raymond van Barneveld között. Sokkal hullámzóbb volt a játék, hiszen nem mindig tudták hozni a saját kezdésüket. Végül Van Barneveld jött ki jobban, és nyert 4–3-ra.

Lewisnak nem nagyon ment a játék eddig az este folyamán, s a páros meccsen sem javult annyira, hogy az angoloknak esélyük legyen. Van Gerwenék nem kegyelmeztek, 4–2-vel hozták a harmadik párharcot, így 2:1-es vezetésre tettek szert.

A negyedik meccs ismét egyes volt. Taylor nagyon simán verte Van Barneveldet (4–1-re), így kiharcolta, hogy a Lewis–Van Gerwen csatában dőljön el a világbajnoki cím.

A végső csatában a kétszeres világbajnok Lewis a legjobbkor talált rá a legjobb formájára, Van Gerwen viszont meglepően gyengén dobott. Lewis váratlanul simán, 4–1-re győzött, ezzel Anglia 3:2-vel megvédte a világbajnoki címét. A győzelemért 50 ezer fontot (19 millió forint) kaptak.

A Bezzeg Nándor, Kovács Patrik alkotta magyar válogatott a Thaiföld elleni első körös győzelem után kikapott a belgáktól a nyolcaddöntőben, s összesítésben a 14. helyen végzett.

DARTS, CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG, FRANKFURT
DÖNTŐ

Anglia–Hollandia 3:2*
1. meccs: Phil Taylor–Michael van Gerwen 4–3 (Anglia–Hollandia 1:0)
2. meccs: Adrian Lewis–Raymond van Barneveld 3–4 (1:1)
3. meccs: Taylor, Lewis–Van Gerwen, Van Barneveld 2–4 (1:2)
4. meccs: Taylor–Van Barneveld 4–1 (2:2)
5. meccs: Lewis–Van Gerwen 4–1 (3:2)
*A döntő az egyik fél harmadik nyert párharcáig tartott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik