Darts: az egyéni bajnok kikapott, de így is elődöntős Hollandia

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.08. 18:21
A címvédő Anglia simán jutott a legjobb négy közé a hamburgi darts csapat-világbajnokságon, amelynek elődöntőjében Ausztráliával találkozik. Hollandia annak ellenére elődöntős, hogy az egyéni világbajnok Michael van Gerwen elbukta a saját meccsét a belga Kim Huybrechts ellen.

Van Gerwen jól kezdett, 2:0-s előnyt szerzett a világranglista 17. helyezettjével szemben, de aztán leblokkolt, Huybrechts pedig esélyt sem adott neki. A belga 106.76 pontos kilenc nyilas átlaggal, többek között 160-as kiszállóval sokkolta a tar hollandot, négy játékot nyert meg egymás után, és vezetéshez juttatta Belgiumot. Fivére, Ronny Huybrechts 2:2-ig tartotta a lépést Raymond van Barnevelddel, de 4:2-re kikapott. Jött a döntő páros ütközet, amelyben söpörtek a hollandok, egy Van Barneveld és három Van Gerwen kiszállással 4:0-ra behúzták a döntő szettet.

Az egyéni vb másik döntőse, a skót Peter Wright szintén elbukta egyes meccsét az északír Brendan Dolan ellen, ám a skótok a páros meccsen is kikaptak, így nem jutottak a négy közé, amelyben Anglia mellett Ausztrália szerepel még az esti programban.

DARTS CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG, HAMBURG
NEGYEDDÖNTŐ

Anglia (1.)–Dél-Afrika 2:0
Wales (5.)–Ausztrália (4.) 1:2
Hollandia (2.)–Belgium (7.) 2:1
Észak-Írország (6.)–Skócia (3.) 2:1

Az elődöntő (20.00, Tv: Sport2) párosítása
Anglia (1.)–Ausztrália (4.)
Hollandia (2.)–Észak-Írország (6.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik