Darts: Ausztria meglepetésre kiejtette a belga párost

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.09.12. 00:00
null
Dimitri Van den Bergh is kikapott, a belgák elbúcsúztak (Fotó: AFP, archív)
Ausztria meglepetésre 2:0-ra legyőzte Belgiumot a darts PDC csapat-világbajnokság nyolcaddöntőjében. Délután Észak-Írország, Anglia és Ausztrália, este Skócia, Németország, Hollandia és Wales is hozta a papírformát.

Az északírek meglepően simán jutottak tovább a portugálok ellem, a múlt héten Budapesten Michael van Gerwent legyőző Brendan Dolan José Marquest, Daryl Gurney (aki kikapott Van Gerwentől Magyarországon) pedig a rémes napot kifogó, csupán 85 pontos átlagra képes José de Sousát győzte le 4–0-ra.

Anglia Dél-Afrikát győzte le. Bár Carl Gabriel ugyanúgy hétszer dobott duplára, mint James Wade, ő egyszer találta el a kiszállót, míg a rutinosabb angol négyszer is. Devon Petersen kicsit megszorongatta Dave Chisnallt, de az angolok győzelméhez nem férhetett kétség.

A legnagyobb csatát az ausztrál–amerikai párharc hozta, a 170-es kiszállót dobó Danny Lauby 0–3-ról egyenlített a dupla tizennyolcas híján kilencnyilast dobó Simon Whitlock ellen, de a döntő leget az ausztrál nyerte meg. Chuck Puleo jó kezdés után kikapott Damon Hetától, ebben a párharcban sem volt szükség páros mérkőzésre.

A délután záró meccsén előbb Mensur Suljovic simán legyőzte Kim Huybrechtset, majd a budapesti tornáról meglepetésre lemaradó Dimitri Van den Bergh kedvetlen játékkal kikapott Rowby-John Rodrigueztől, így az osztrákok jutottak a negyeddöntőbe, Belgium búcsúzott.

 

Az esti program első meccsén Peter Wright nagyon megszenvedett Krzysztof Kciukkal, a lengyelnek még meccsnyila is volt a skótok közönségkedvence ellen. Krzysztof Ratajski aztán 15 duplakísérletet is elrontott, nem csoda, hogy 4–2-es vereséget szenvedett John Hendersontól.

A japánok majdnem meglepték a házigazda németeket, Gabriel Clemens nagy nehezen kiharcolt győzelme után Max Hopp teljesen leblokkolt, Baba Josihisza pedig 108-as és 125-ös kiszállót is bemutatott 4–0-s sikere során. Jöhetett a nyolcaddöntő első párosmérkőzése, amelyen az ázsiaiak előtt több jó esély is adódott arra, hogy megszorongassák a németeket, de Baba nem hozta az addig magabiztos kiszállózását, és a németek jobban kihasználták lehetőségeiket.

Nem sokon múlt, hogy a hollandok is játsszanak egy párost, mert miután Michael van Gerwen 4–0-ra legyőzte az ezen a szinten gyengének számító 75-ös átlaggal dobó Paul Limet, Dirk van Duijvenbode nagyot küzdött a másik szingapúrival. Harith Lim 111-es, Van Duijvenbode 106-os kiszállót dobott, 3–3-ig fej fej mellett mentek. A végén Lim 83-ról próbálkozhatott a győzelemért, de szektorhibái miatt nem is dobhatott duplára, a holland pedig megbüntette ezért.

A nyolcaddöntő utolsó felvonásában a világelső Gerwyn Price magabiztos játékkal 4–2-re legyőzte Mindaugas Barauskast, majd a walesiek másik ásza, Jonny Clayton következett az első számú litván, Darius Labanauskas ellen. Az egy hete Budapesten a cseh Adam Gawlastól vereséget szenvedő walesi kikapott litván riválisától, így a magyarokat kiejtő balti csapat párosban is játszhatott a címvédővel. A döntő felvonáson a litvánok 1–3-ról egyenlítettek, de Labanauskas szintjét nem tudta hozni Barauskas, aki 96-ról próbálkozhatott, de három szektorhibával 10 pontot szerzett. Price utána 11-ről megoldotta, a walesiek készülhetnek Ausztrália ellen.

A hasonló lebonyolítású negyeddöntőt vasárnap 13 órától rendezik meg, az elődöntő és a döntő a 19 órakor kezdődő esti program része lesz.

DARTS, PDC CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG, JÉNA
NYOLCADDÖNTŐ
Észak-Írország–Portugália 2:0
Brendan Dolan–José Marques 4–0
Daryl Gurney–José de Sousa 4–0
Anglia–Dél-Afrika 2:0
James Wade–Carl Gabriel 4–1
Dave Chisnall–Devon Petersen 4–2
Ausztrália–Egyesült Államok 2:0
Simon Whitlock–Danny Lauby 4–3
Damon Heta–Chuck Puleo 4–2
Ausztria–Belgium 2:0
Mensur Suljovic–Kim Huybrechts 4–1
Rowby-John Rodriguez–Dimitri Van den Bergh 4–2

Skócia–Lengyelország 2:0
Peter Wright–Krzysztof Kciuk 4–3
John Henderson–Krzysztof Ratajski 4–2
Németország–Japán 2:1
Gabriel Clemens–Dzsun Macuda 4–2
Max HoppBaba Josihisza 0–4
Clemens, Hopp–Dzsun, Baba 4–2
Hollandia–Szingapúr 2:0
Michael van Gerwen–Paul Lim 4–0
Dirk van Duijvenbode–Harith Lim 4–3
WalesLitvánia 2:1
Gerwyn Price–Mindaugas Barauskas 4–2
Jonny ClaytonDarius Labanauskas 2–4
Price, Clayton–Barauskas, Labanauskas 4–3

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Vasárnap, 13.00
(Tv: Sport2)
Anglia–Németország
Ausztria–Észak-Írország
Wales–Ausztrália
Hollandia–Skócia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik