Darts: a magyarok legyőzték a svédeket, jönnek a skótok!

Vágólapra másolva!
2015.06.12. 21:10
null
Takács Gábor és Bezzeg Nándor óriási bravúrt ért el Németországban
A Bezzeg Nándor, Takács Gábor összetételű magyar dartscsapat 5–2-re legyőzte Svédországot a frankfurti PDC csapat-világbajnokság első fordulójában. A következő fordulóban, szombat este az egyéni világbajnok Gary Andersonnal felálló Skócia lehet az ellenfél, ha ma este továbbjut Szingapúr ellen.

Azok után, hogy csütörtökön kizárólag kiemelt csapatok nyertek a vébén, pénteken a Warren Parry, Rob Szabo összetételű új-zélandi csapat a 11. helyen rangsorolt Kanada 5–4-es legyőzésével nyitott, s ezzel megadta az alaphangot.

A második meccset játszotta a Bezzeg, Takács kettős a 15.-ként rangsorolt svéd Magnus Caris, Daniel Larsson duó ellen, és jól indított, hozta saját kezdését. Az első fordulós meccseken minden leget párosban játszanak, azaz a négy játékos felváltva áll a dobóvonalhoz.

A svédek a második legben már akkor kiszállóra dobtak, amikor a magyarok még bőven 200 pont felett voltak, de majdnem sikerült fordítani, hiszen Carisék kilenc duplát is elhibáztak, mire kiszálltak. A következő legben Larsson dupla tízzel fekjezte be a leget, és úgy tűnt, belejött a svéd duó, de Bezzegék nem hagyták magukat, több leget nem is engedélyeztek ellenfelüknek.

Bezzeg 67-ről szállt ki, ezzel egyenlítettünk, aztán Takács 177-es körrel adta meg Bezzegnek a lehetőséget, hogy kiszálljon, de mindhárom dupla 11-est elhibázta, így Takács szerzett vezetést. A következőben ugyanő dupla nyolcassal zárt, majd miután Caris a hetedik legben 123-as kiszállóról elhibázta a Bullt, Takács 90-ről dupla 15-össel befejezte as meccset, és az eddigi legnagyobb magyar bravúrt érte el a PDC csapat-vb-n.

DARTS CSAPAT-VB, FRANKFURT
1. FORDULÓ
(ÁGRAJZ SZERINT)
Anglia (1. kiemelt)–Dánia 5:0
Japán (16.)–Kína 5:0
Ausztria (8.)–Csehország 5:2
Németország (9.)–India 5:0

Belgium (5.)–Fülöp-szigetek 5:1
Spanyolország (12.)–Norvégia 5:0
Ausztrália (4.)–Oroszország 5:1
Gibraltár (13.)–Olaszország 5:2

PÉNTEKEN JÁTSSZÁK

Skócia (2.)–Szingapúr 5:1
Svédország (15.)–Magyarország 2:5
Wales (7.)–Hongkong 3:5
Írország (10.)–Lengyelország 5:0

Észak-Írország (6.)–Thaiföld 5:2
Kanada (11.)–Új-Zéland 4:5
Hollandia (3.)–Egyesült Államok 5:2
Dél-Afrika (14.)–Finnország 5:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik