Darts: a „királynő” visszatér – Sherrock (is) kijutott a vb-re

Vágólapra másolva!
2021.10.24. 09:55
null
Fallon Sherrock idén visszatér az Alexandra Palace-ba (Fotó: PDC)
A női mezőny képviseletében Fallon Sherrock és Lisa Ashton is kijutott a december 15-én kezdődő londoni PDC-dartsvilágbajnokságra – számolt be róla a sportág első számú szervezete a hivatalos honlapján.

 

Sherrock és Ashton a női játékosok számára kiírt PDC Women Series első két helyezettjeként vívta ki a részvételi jogot az év végi vb-re – a 12 tornából álló küzdelemsorozatból három verseny még hátravan, de a két angol hölgy már most behozhatatlan előnnyel vezet az összesített ranglista élén. Az eddigi kilenc viadalból ötöt Sherrock, négyet Ashton nyert meg.


A 27 éves Sherrock eddig egyszer szerepelt PDC-világbajnokságon, a 2020-as tornán nagy meglepetésre Ted Evettset (3:2) és a 11. kiemelt Mensur Suljovicot (3:1) is legyőzte – ezután nevezték el a britek „az Alexandra Palace királynőjének”. Az 51 esztendős Ashton – aki a BDO égisze alatt négy világbajnoki címet nyert – a 2019-es PDC-vb-n Jan Dekkertől (1:3), a 2021-esen Adam Hunttól (2:3) kapott ki az első fordulóban.

„Hatalmas élmény lesz visszatérni az Alexandra Palace-ba, különösen úgy, hogy a nézőket is ismét beengedik a helyszínre. Örülök, hogy a közönséggel együtt térhetek vissza, nagyon várom már. Jelen pillanatban majd’ kicsattanok a boldogságtól” – mondta Sherrock, miután kvalifikálta magát a sportág csúcseseményére.

A PDC WOMEN SERIES ÉLCSOPORTJA (9 állomás után)
1. Fallon Sherrock (angol) 6900 font
2. Lisa Ashton (angol) 5800
3. Deta Hedman (angol) 2750
4. Szuzuki Mikuru (japán) 2050
5. Anasztaszija Dobromiszlova (orosz) 1850

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik