Csupasport: táncosnő a táplákozástudomány mestere

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.03.02. 18:30
Zsigovits Angelika élete szorosan összefonódik az egészséges étkezéssel és a rendszeres testmozgással, sőt mindkét területen rendszeresen segítséget nyújt az emberek az életmódváltáshoz.

Megkerestük napjaink egyik legjobb táplálkozástudományi szakemberét, hogy mit javasol azoknak, akik változtatni szeretnének étkezésükön. Zsigovits Angelika Szombathelyről indult, fél évet Valenciában tanult, majd a budapesti Semmelweis Egyetemen végzett mesterképzést táplálkozástudományi szakon.

„Már egészen kiskorom óta figyelek arra, hogy hogyan táplálkozom – mondta Zsigovits Angelika táplálkozástudományi szakember. – Otthon, Szombathelyen is téma volt az egészséges táplálkozás, amikor még a szüleimmel éltem. Akkor még szakmailag nem értettem hozzá, de amint elkezdtem a szombathelyi egyetemen a rekreációszervező szakot, tudatosult bennem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Ott még nem sok olyan tantárgy volt, ami a táplálkozásra irányult, de kétezertizenkettő januárjában Erasmus-ösztöndíjjal kikerültem fél évre Valenciába, ahol írtam egy tanulmányt, amelyben a magyar és a spanyol egészség-magatartást hasonlítottam össze, s nagy figyelmet szenteltem a táplálkozásnak. Spanyolországban éppen akkor volt nagyon népszerű a mediterrán diéta, és megtapasztaltam, mely pontokban egészségesebbek a spanyolok. Színesen táplálkoznak, sok zöldséget és gyümölcsöt esznek, nagyon sok egészséges étellel ismerkedtem meg. Miután hazajöttem, júniusban lediplomáztam Szombathelyen, és eldöntöttem, ezzel szeretnék foglalkozni. Elkezdtem pénzt gyűjteni a budapesti élethez, és közben Szombathelyen elvégeztem a személyiedző-képzést. Kétezertizenháromban a fővárosba költöztem, és elkezdtem a Semmelweis Egyetemen a táplálkozástudomány mesterképzést.”

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik