Csupasport: súlyos rendellenessége dacára döntötte meg Mo Farah rekordját

Vágólapra másolva!
2023.02.06. 20:16
null
Fotó: Csupasport
Címkék
Sam Atkint több mint egy évtizede eltanácsolták az atletizálástól, ehhez képest ma már az egyik legjobb brit hosszútávfutóként tartják számon.

 

„Fiatalember, teljesen felesleges a futással foglalkoznia, csak vesztegeti az idejét, ezzel a lábproblémával nem viheti sokra” – valami ehhez hasonló szöveggel keseríthették el több mint egy évtizede a 17 éves Sam Atkint az orvosok. A most 29 esztendős brit atléta szerencsére nem adta fel a küzdelmet, úgy döntött, nem műtteti meg magát, mert a beavatkozás sikerét nem garantálták, és ragyogó eredményeket ért el addigi pályafutása során.

A diplomája megszerzése után az Egyesült Államokban, Idahóban maradt, s atléták felkészítésével foglalkozott. 2020 decemberében aztán iramfutóként állt rajthoz egy kaliforniai 10 000 méteres pályaversenyen, ahol bár csak öt kilométert kellett volna megtennie, váratlanul fantasztikus eredményt ért el. A kitartásról szóló történetét elolvashatják a Csupasporton, ahol ajánlunk három közeli hegycsúcsot is, amelyen érdemes az első hegymászó tapasztalatokat megszerezni, és mutatunk egy videót a világ legmagasabb mesterséges mászófaláról, amely szédítő magasságban végződik egy svájci duzzasztógát tetején.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik