Csupasport: sportklubok a szabadidősportért

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.12.11. 18:52
Egyre több klubban lesz lehetőség a szervezett szabadidősportra. A Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség (NDHSZ) ennek érdekében indította el a Sportklubok az Egészségért programját.    

Minden sportolni vágyó ember számára örömteli hír, hogy a Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport-szövetség (NDHSZ) a Debreceni Egyetemi Atlétikai Clubbal (DEAC) 2018-ban elindította a Sportklubok az egészségért pilot programját. Ennek célja az egészségorientált sportklubok szemlélet megismertetése és elterjesztése a hazai sportegyesületek körében. De miről is van szó valójában?

Bár itthon a versenysport remekül fel van építve, ha valaki onnan kiesik, nemigen van alatta védőháló. Ha például egy tizenhat-tizenhét éves kamasznak valamiért be kell fejeznie a kosárlabdát, de szeretné szervezett keretek között, az egyesületen belül folytatni a sportolást nem nagyon van erre lehetősége. De ugyanez igaz azokra az egyetemistákra is, akik a tanulmányaik miatt már nem tudják folytatni a versenyszerű sportolást, mégis igényelnék a rendszeres mozgást.

További részleteket megtudhat acsupasport.huweboldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik