Csupasport: Nyircsák József és Vágó Virág junior fitneszvilágbajnok!

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2020.10.26. 17:46
Címkék
Még egyetlen magyar testépítőcsapat sem szerepelt olyan eredményesen világversenyen, mint juniorjaink a hétvégén Kolozsváron megrendezett világbajnokságon. Jutalmuk két vb-cím és számos érem.

Rendkívül szigorú óvintézkedések mellett tartották meg hétvégén Kolozsváron a junior testépítő- és fitnesz-világbajnokságot. A nézők nélküli eseményen nemcsak maszkot, hanem gumikesztyűt is hordaniuk kellett a résztvevőknek, csak akkor nem, amikor színpadra léptek.

Hazánkat tizenkilenc sportoló képviselte a tizennyolc országot felvonultató vb-n, s a magyar küldöttség két arany-, három ezüst- és öt bronzérmet szerzett, így a házigazda Románia, illetve Lengyelország mögött az éremtáblázat harmadik helyén zárt.

Legeredményesebb férfi versenyzőnk Nyircsák József volt, aki a Games Classic Bodybuilding kategóriában arany-, a férfiak Classic Bodybuilding (16–23 évesek) megméretésén bronzérmet szerzett.

„Még sosem volt lehetőségem, hogy személyesen, a helyszínen izgulva éljem át egy tanítványom világbajnoki győzelmét – írta hivatalos Facebook-oldalán Turós György, Nyircsák József edzője. – Európa-bajnoki aranyat és ezüstöt, továbbá világbajnoki ezüstöt már több sportolóm is szerzett, és ezeket a sikereket velük élhettem át. Egy edzőnek meglehetősen megterhelő a tanítványaiért izgulnia, úgyhogy hálás vagyok, hogy a személyes jelenlétem nélkül is első lettél!”

További részleteket megtudhat a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik