Csupasport: nagyszerű magyar szereplés a testépítő-vb-n

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2020.11.09. 18:38
null
A magyar hölgyek sikeresen szerepeltek Spanyolországban, jobbról: Ágoston Dorottya, Ilosvay Viktória és Vágó Virág (Forrás: csupasport.hu)
Remekül helytállva, összesen három éremmel térhet haza a spanyolországi felnőtt testépítő- és fitnesz-világbajnokságról a magyar küldöttség, amely egy sportdiplomáciai sikert is elkönyvelt.

Óriási érdeklődés és óvintézkedés kísérte a hétvégi, Santa Susannában rendezett testépítő- és fitnesz-világbajnokságot: a pandémia ellenére 44 ország vett részt az eseményen. Az idén a világ testépítő krémje alaposan ki volt éhezve egy nagyszabású, hagyományos megméretésre. Jóllehet az indulók között Európán kívüli versenyző nevével nemigen találkoztunk – ez alól talán csak a népes egyiptomi küldöttség jelentett kivételt –, így is rendkívül erős és népes mezőny gyűlt össze.

A magyar csapat nyolc főt delegált a vb-re, hét hölgyet és – Berecz Sándor személyében – egy férfit. Mint korábban megírtuk, nem utazott el Spanyolországba Nyircsák József, aki az októberi, Kolozsváron rendezett junior-világbajnokságon arany- és bronzérmet nyert. Túlzás nélkül állíthatjuk, szépen szerepeltek a magyar hölgyek, különösen a fitnesz-kategóriában indulók, akik egy ezüst- és két bronzérmet szereztek.

Az amatőr testépítők legrangosabb világeseményén azonban először a zöld asztal mellett értünk el elismerést, dr. Rafael Santoja, a nemzetközi szövetség (IFBB) elnöke és Pawel Filleborn, a bíróbizottság elnöke ugyanis IFBB becsület-érdeméremmel tüntette ki Vargha Violát, a Magyar Testépítő- és Fitneszszövetség főtitkárát.

Részleteket, illetve a magyar versenyzők eredménysorát elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik