Csupasport: magyar hó és hideg – bringával Európán át

Vágólapra másolva!
2021.01.09. 16:43
Címkék
A világot sakkban tartó járvány sem akadályozhatta meg Nil Cabutít, hogy szinte az egész 2020-as évet nyeregben töltse, és kerékpárral bejárja Európát, eljusson hazánkba is. A Csupasporttal megosztotta élményeit.

43 ország, 306 nap, 1136 óra, 25 711 kilométer. Egészen elképesztő utat tett meg kerékpáron a katalán Níl Cabutí, akit a koronavírus-járvány és az azzal járó elképesztően sok nehézség, majd a rengeteg határzár sem tántorított el a tervétől.

„Nem az a tipikus spanyol vagyok, aki ki sem teszi a lábát az országból – mondta nevetve a Csupasportnak. – Harminc felett már fejben is idősebb lesz az ember, nem akartam, hogy a munka miatt ismét ne legyen időm a kerékpározásra. Megegyeztem a főnökeimmel, hogy korábban sok mindent feláldoztam, szükségem van egy év pihenőre, így az egyensúly érdekében megkaptam a szabadságot.”

Eredetileg Szingapúrig akart elkerékpározni, és mindent elő is készített. A teljes interjút elolvashatják a Csupasporton, ahol megmutatjuk, mi lett az öt évvel ezelőtt még cuki, akkor ötéves Bruce Lee-imitátor japán kissrácból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik