Csupasport: júliusban rajtol az első Ultra Lupa-tó

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2021.06.17. 20:45
Címkék
Budapest környékén idáig nem volt igazi ultraverseny, ám ez idén nyáron megváltozik. A Csupasport Zelcsényi Miklós versenyigazgatót kérdezte a részletekről.

2021-ben első alkalommal rajtol el az Ultra Lupa-tó, amely egy igazi kétnapos nyári futófesztivál. A július 16-án péntek este induló versenyt a Dunakanyarban rendezik meg, s egyénileg és váltóban is teljesíthető.

„Az Ultra Lupa-tó az Ultrabalaton legújabb kis testvére – nyilatkozta megkeresésünkre Zelcsényi Miklós, az Ultra Lupa-tó és egyben az Ultrabalaton versenyigazgatója. – Idén felkérést kaptunk a Lupa-tótól, hogy rendezzünk egy strandfutást, amit eredetileg öt és tíz kilométerre terveztünk. Elvállaltuk a felkérést, ám úgy döntöttünk, hogy ha már odacuccolunk és felkészülünk a versenyrendezésre, miért ne hozhatnánk létre egy ultrafutóversenyt?! Budapest környékén ezekből úgyis hiány van, mivel az összes hasonló jellegű megméretés vagy a Balatonnál, vagy a Korinthosz esetében Szekszárdon van. A főváros környéke régóta kiált egy nem körözős ultráért, így született meg az Ultra Lupa-tó gondolata.”

A szervező acsupasport.hukérdéseire válaszolva elmondta még, milyen sajátosságai vannak a versenynek, és pontosan milyen programok várják az indulókat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik