Csupasport: Cser Beatrix 5. a svédországi Silverman-viadalon

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.08.29. 19:50
Korosztályában első helyen végzett a 45 éves triatlonista Salában, míg összetettben az előkelő ötödik helyet szerezte meg, de jobban örült az élménynek a féltávú Ironman-versenyen.

Cser Beatrix nem lassít, újabb remek eredményt ért el, és most nem swimrunban, hanem „hazai pályán”, triatlonban, ráadásul jelenlegi lakhelyén, Svédországban, ahol a koronavírus-járvány kezdete óta először rendeztek triatlonversenyt (sőt, tavaly március óta még csak futóversenyek sem voltak), méghozzá a Sala Silvermant, ami féltávú Ironman. Az 1976-os születésű magyar sportoló korosztályában első, összetettben az elit- és masters-versenyzők mögött ötödikként zárt, de ennél is jobban örült annak, hogy nagyszerűen érezte magát.

„A felkészülésem eddig is jó volt, az eredményekkel sosem volt gond, és most végre azt éreztem, amit a tavalyelőtti világbajnokság óta egy versenyt leszámítva nem. Nem az eredményekért versenyzem, hanem hogy kiadjak mindent magamból úgy, hogy jól is megy, és ez most ilyenre sikerült” – összegzett Cser Beatrix.

Erre az erőpróbára elvárások nélkül érkezett, nem tűzött ki célt, hogy milyen időt tekerne vagy futna. Folyamatban van a válása, elköltözött, teljesítményére némi súly- és izomveszteség is hatással volt, bár dolgozott azon, hogy az izomerőt visszaszerezze.

Július elsején eldőlt, hogy 500 fő vehet részt a Sala Silvermanen, és nem kell az eredeti terveknek megfelelően két napra bontani. A szervezés profi, hogy tavaly nem rendezték meg a viadalt, ebből a szempontból semmit sem jelentett. Ezt fejelte meg a különleges hangulat, ahogy azt Cser Beatrix elmesélte, autentikus zene mellett rajtolhattak, mint ahogy Nagyatádon Vangelis muzsikájára. Sala tradicionális, nagyon tipikus svéd kisváros, mindenütt piros házakat látni fehér kerettel.

Beszélgetőtársunk kis kunyhót bérelt, ami élete első versenyére, a 2013-as kalmarira emlékeztette, mert akkor is ehhez hasonló helyen lakott. A víz hűvös volt ugyan, de ehhez hozzájárult az is, hogy Csernek a Covid idején kényszerűségből vészmegoldáshoz kellett folyamodnia.

A teljes cikket elolvashatja a csupapsort.hu weboldalon, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik