Csupasport: a végén nem akart mást, csak egy széket

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.02.13. 19:11
null
Szilágyi Péter futás közben (Forrás: csupasport.hu)
A civilben tűzoltóként dolgozó Szilágyi Péter gőzerővel készül az októberi hawaii Ironman-világbajnokságra.




Tavaly szeptemberben nagy sikert könyvelhetett el Szilágyi Péter, aki Tallinnban az év egyetlen európai hosszú távú Ironman szériás versenyén kvalifikálta magát a 2021-es hawaii világbajnokságra. Plesz Botond tanítványa, aki nem mellesleg tűzoltóként dolgozik a 30-34 éves korcsoportban rajtolhat Konán.

Hogy mi kell ahhoz, hogy valakiből vérbeli triatlonos váljon? A sportág szeretete, elhivatottság, kitartás, rendszerszemlélet és Szilágyi Péter esetében úszómúlt is, ami jó alapokat adott ahhoz, hogy megkezdje élete nagy kalandját ebben a sportágban.

A civilben tűzoltóként dolgozó triatlonos 7 és 14 éves kora között úszóként pallérozódott, aztán úgy döntött, elég a medencék világából, kitekint másfelé is, s egy évnyi keresgélés után, 15 esztendősen ráakadt arra a sportra, ami a mai napig meghatározza az életét, a mindennapjait.

A teljes beszélgetést elolvashatják a Csupaspoton, ahol olvashatnak a Nagy-Britanniát átszelő Land's End to John O'Groat kalandról is, amelyre az Ultrabalaton magyar rekorderének, Tóth Attilának a virtuális kihívása irányította rá a figyelmet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik