Csupasport: a legközelebbi szlovéniai sípályák

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.01.12. 18:37
Címkék
A síelni vágyók Szlovéniában a koronavírus-járvány közepette is megtalálhatják a módját a sportolásnak. A csupasport.hu sorozatának harmadik, utolsó része a Maribor környéki Pohorjét és Roglát mutatja be.

Mielőtt nekivágunk a szlovéniai síkalandnak, a budapesti szlovén nagykövetségnél tájékozódjunk az aktuális hóhelyzetről és a járványügyi előírásokról, amelyek az ottani sípályákra vonatkoznak – kezdi cikkét a csupasport.hu, mielőtt rátér a lényegre.

Maribortól mindössze tízpercnyi autóútra található Szlovénia egyik legalacsonyabban fekvő síközpontja, a pohorjei. Ez a Magyarországhoz legközelebb eső szlovéniai síterep, amely két részre tagolódik: a keleti Bolfenkre és a nyugati Arehre. A két színhely között csákányos felvonókkal és kék jelzésű erdei lejtőkön közlekedhetünk.

Pohorjében összesen több mint 40 kilométer hosszú pályán síelhetünk, és nemcsak nappal, hanem éjjel is, hiszen az öt kilométer hosszú, 700 méter szintkülönbségű kivilágított lejtőn – amely Európában egyedülálló – sohasem áll meg az élet.

A Maribortól 52 kilométerre, délnyugatra fekvő roglai síközpont elképesztően változatos szolgáltatásokkal várja a téli sportok kedvelőit. A 12 kilométer hosszú sípályarendszer mellett – amelynek jelentős része, mintegy kilenc kilométer középhaladó szintű – freestyle park, sífutóterep, síiskola és színvonalas síkölcsönző kényezteti a sízés (benne a sífutás) és a hódeszkázás szerelmeseit.

Bővebben ide kattintva olvashat a két síközpontról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik