Csupasport: a funkcionális fitnesz hazai reménysége

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.27. 20:20
Éppen csak intézményesült itthon a sportág, Szakolczai Fédra máris elkönyvelhette az első nemzetközi sikerét. A sportolónő nem éri be ennyivel, és november végén a világkupa döntőjében szerepel.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint Szakolczai Fédra, a TFSE versenyzője bejutott a Nemzetközi Funkcionális Fitneszszövetség (iF3) idei masters világkupaversenyének novemberi döntőjébe, amelyet – a koronavírus-járvány miatt – ezúttal virtuálisan tartanak meg.

„Tizenkét éves koromban kezdtem el kajakozni, és hét évig válogatott szinten versenyeztem – kezdte Szakolczai Fédra. – Egy sérülés miatt azonban abba kellett hagynom a versenyszerű kajakozást, és egy korábbi edzőtársam biztatására kipróbáltam a crossfitet. Úgy hozta a sors, hogy három hónapra kimentem Angliába, ahol egy hónapot crossfiteztem, és annyira megtetszett, hogy amikor hazajöttem, eldöntöttem, versenyszerűen szeretném folytatni. Ekkor találtam rá Radnai Tamásra, aki egyéni crossfitversenyzők felkészítésével foglalkozik. A személyi trénerem lett, sőt a mai napig segít.”

További részleteket megtudhat a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik