Cselgáncs: újraválasztották a Magyar Judoszövetség elnökét

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2022.05.29. 19:52
null
Tóth László (Fotó: eju.net)
A Magyar Judoszövetség vasárnapi, tisztújító közgyűlésén újraválasztották elnöknek Tóth Lászlót.

 

A judoinfo.hu szaklap közleményében emlékeztetett: a sportvezető 1998 óta áll a szervezet élén, mostani megbízatása újabb négy évre szól.

A közgyűlésén Tóth László összefoglalta az elmúlt hat esztendő eredményeit. Kiemelte: Magyarország egyebek mellett két felnőtt-világbajnokság, továbbá a világ judosportját újraindító budapesti Grand Slam-torna házigazdája volt. A magyar cselgáncsozók 2017 és 2022 között világversenyeken 19 arany-, 18 ezüst- és 50 bronzérmet gyűjtöttek, ugyanebben az időszakban a parasport területén 11 arany, 4 ezüst és 3 bronz volt a magyar termés. Hozzátette: a gyengébben sikerült riói olimpia után Tokióban ismét remekül teljesítettek a legjobbak, Tóth Krisztián bronzérmet szerzett, Pupp Réka az ötödik helyen végzett.

A hat esztendő alatt 3.8 milliárd forint értékben épültek vagy fejlődtek a klubok létesítményei. Tóth László jelezte: a kiemelt sportágfejlesztési program első ciklusa véget ért ugyan, de a Magyar Olimpiai Bizottság új stratégiai programja már elkészült, 2023 és 2030 között újabb sportágfejlesztési program részese lesz a judosport.

A közgyűlés végén Tóth László köszöntötte a sportág eddigi egyetlen olimpiai aranyérmesét és első világbajnokát, Kovács Antalt, aki szombaton ünnepelte 50. születésnapját.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik