Cselgáncs: Cirjenics Miklós a 16 között búcsúzott Kazanyban

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.07. 17:02
null
Cirjenics Miklós a nyolcaddöntőben búcsúzott Kazanyban (Fotó: Dömötör Csaba)
Utolsó tatamira lépő magyarként, egy-egy győztes és vesztes meccs után búcsúzott a 100 kilogrammosok között szereplő Cirjenics Miklós a Kazanyban rendezett cselgáncs Grand Slam-verseny záró napján.

 

Ungvári Attila (81 kg) csütörtökön szerzett bravúros aranyérme után, pénteken Cirjenics Miklósnak szurkolhattunk az Oroszországban rendezett Grand Slam-versenyen. Az Atomerőmű SE sportolója a 32 között az osztrákok junior Európa-bajnoka, Aaron Fara (IJF–44.) ellen küzdött, és 1:48 perc alatt, ipponnal aratott magabiztos diadalt.

A judoinfo.hu szakportál arról írt, Cirjenics a legjobb nyolc közé jutással visszaszerezte volna a fehérorosz Mikita Szviridtől a súlycsoport „direkt olimpiai kvótás helyét”. Mindezt a soron következő összecsapáson, a hollandok junior-világbajnoki ezüstérmese, a világranglista 25. helyén álló Simeon Catharina legyőzésével érhette volna el, csakhogy nem bírt az ifjú riválissal, aki 2:25 perc alatt nyert.

Ahogyan azt megírtuk, Ungvári Attila diadalával a kontinentális szabadkártya „átszállt” Cirjenicsre, vagyis jelen állás szerint ő is tokiói indulónak érezheti magát.

A sportág következő nagy versenye Budapesten lesz, ahol június 6. és 13. között rendezik a világbajnokságot, az olimpiai kvalifikáció legfontosabb, egyben utolsó állomását.

CSELGÁNCS
Grand Slam-verseny, Kazany

100 KG. 1. forduló:
Cirjenics Miklós–Aaron Fara (osztrák) 10–0. 2. forduló: Cirjenics Miklós–Simeon Catharina (holland) 0–10

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik