Kovácsik Rita társszerző szerint a cheerleading olyan, mint a foci.

„A futball is azért népszerű, mert csak egy labda kell hozzá, és bárhol űzhető. A cheerleading ugyanez. Bárhol űzhető, csak mi magunk kellünk hozzá. Az emberek együtt fölépítenek valamit. Ez az egésznek a lényege: a közösség, és hogy együtt alkotunk valamit.″

A könyvbemutatón ott volt a világbajnok finn válogatott edzője, Ina Tiittula is, aki beszélt a sportág helyzetéről hazájában, és arról is, hogy még akár búvárból is lehet cheerleader.

Videónkban ezen kívül megmutatjuk a cheerleaderek látványos előadását is.

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) kiadásában megjelenő könyv – melynek Kovácsik Rita mellett Bán Tibor újságíró a társszerzője – megvásárolható a Libri, Líra, Könyvtárellátó, Tóthágas és Aranybagoly könyváruházaiban, a cheersport.hu-n és a Bookline-on is.

A megjelenést támogatta az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága és a Magyar Sportújságírók Szövetsége a Nagy Béla-program keretében, a Sportegyesületek Országos Szövetsége, a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség, a Magyar Cheer Szövetség, az ELTE, az ELTE Origó Nyelvi Centrum, valamint a Camp America.