BVSC: az önkormányzat mégsem menti meg a klubot

Vágólapra másolva!
2013.03.01. 10:33
A nagy nap csütörtökön jött volna el, akkor a zuglói önkormányzat a korábbi terveknek megfelelően rábólintott volna a BVSC tulajdonjogának átvételére, aztán se szó, se beszéd, Papcsák Ferenc polgármester és tiszteletbeli elnök mögül hirtelen még saját párttársai is kihátráltak. Igazi K. O. ez egy már megnyertnek hitt meccsen, a pofonból a klub ügyvezető elnöke, Szentpáli Gábor is alig tud felocsúdni.

„Teljesen váratlanul ért bennünket a döntés, csak nézünk és csodálkozunk, hiszen jó néhány éve dolgozunk az előkészületeken, élen a polgármesterrel – mondta érthető keserűséggel a hangjában Szentpáli. – Eddig minden jel arra utalt, hogy nem lesz akadálya a megegyezésnek, hiszen remek jövőképpel rendelkeztünk, ingyen és bérmentve adtunk volna egy hatmilliárdos létesítményt, ráadásul megnyertünk egy pályázatot, amellyel az uszoda fejlesztése és a sporttelep racionális működtetése is garantálva lett volna. Erre most olyan indokkal álltak elő, hogy nem látják biztosítottnak a BVSC-sporttelep működését."

Az ügyvezető elnök elmondta, fogalma sincs, miért gondolta meg magát egyik napról a másikra a képviselő-testület, a helyzet különösen annak fényében tragikus, hogy semmilyen vészforgatókönyvvel nem készültek:

„Az A-terv ugye a MÁV segítsége volt, de végül is érthető, hogy egy vasúti társaság nem engedheti meg magának, hogy finanszírozzon egy klubot. A B-terv lett volna az önkormányzat, C-terv pedig nincs, vagyis ha nem változik semmi, megszűnik a klub. A létesítményeink fejlesztése a TAO-s támogatással valódi sikertörténet lett volna, de ha az önkormányzat kitart álláspontja mellett, az végzetes a klubra nézve."

Még szerencse, hogy a felek több mint három éve felkészültek a tulajdonosváltásra...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik