Brisbane 2032: sportdiplomáciai siker! Fürjes Balázs bekerült az olimpiát előkészítő bizottságba

Vágólapra másolva!
2022.09.30. 13:37
null
Fürjes Balázs bekerült a 2032-es brisbane-i olimpiát előkészítő és koordináló bizottságba (Fotó: Máté Krisztián/Metropol)
A 2023-as atlétikai világbajnokság szervezőbizottságának társelnöke, a FINA, a Nemzetközi Úszószövetség elnökségének tagja, egyben a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Fürjes Balázs bekerült a 2032-es brisbane-i olimpiát előkészítő és koordináló bizottságba – derült ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság pénteki hírleveléből.


Fürjes Balázst Thomas Bach NOB-elnök kérte fel a feladatra – számolt be róla elsőként az index.hu.

A honlapnak Fürjes elmondta: „Munkával rengeteget lehet tanulni, ráadásul Brisbane Budapest-méretű város, a tapasztalat nagyon releváns lehet.”

A koordinációs bizottság feladatai között szerepel, hogy a rendezőkkel szorosan együttműködve felügyelje az előkészületeket, értékelje a rendezéssel kapcsolatos kockázatokat és folyamatosan tájékoztassa a NOB-ot a fejleményekről.

A bizottságot Kirsty Coventry, Zimbabwe sportminisztere, korábbi olimpiai és világbajnok úszó vezeti. Fürjes Balázs ezzel harmadik magyarként kapott szerepet a NOB-ban, Gyurta Dániel a sportolói bizottság tagja, Schmitt Pál – aki 1995 és 1999 között alelnökként tevékenykedett – pedig tiszteletbeli tag.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik