BOM: jelentős összeggel támogatják az élsportolókat

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.03. 17:25
null
Csere Gáspár is pályázott az ösztöndíjra (Fotó: Tumbász Hédi)
A BOM Alapítvány közel 22 millió forintos támogatást nyújt 25 élsportolónak a felsőoktatásbeli tanulmányaikhoz.

 

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) első elnökéről elnevezett Berzeviczy Albert ösztöndíj újdonsága volt, hogy a tandíjköteles képzésben résztvevők mellett az állami ösztöndíjasok is benyújthatták pályázatukat.

A huszonöt sikeresen pályázó sportoló közül hatan tandíjköteles, tizenkilencen pedig állami ösztöndíjas képzésben folytatják tanulmányaikat. A friss ösztöndíjasok között számos sportágból képviselik magukat világ- és Európa-bajnok tehetségek, köztük több parasportoló is.

„Nagyon örülünk, hogy az ösztöndíjprogramunk közel tíz éve töretlen népszerűségnek örvend, és egyre több sporttehetséget tudunk támogatni abban, hogy megmutathassák rátermettségüket az iskolapadban, és bizonyíthassák, hogy a befektetett munkának a sporton kívül is látható eredménye van. Mindez nem valósulhatna meg a támogatóink és partnereink nélkül. A Magyar Paralimpiai Bizottsággal 2024-ig hosszabbítottunk a stratégiai megállapodást, támogatóink köre pedig tovább bővült” – mondta Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM elnöke.

Az ösztöndíjprogram 2014-es indulása óta több mint 150 fiatal olimpiai, illetve paralimpiai sportolót támogatott a BOM Alapítvány. Az ösztöndíjprogramjának célja, hogy támogassa a sportban és a felsőoktatásban is eredményorientált tehetségeket.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik