Birkózó-vb: Sastin a nyolc között, egy legenda vár rá

Vágólapra másolva!
2015.09.10. 22:09
Sastin Marianna kemény meccset birkózott a Las Vegas-i vb 58 kilós nyolcaddöntőjében a nagyon fiatal, de már most iszonyatosan erős, norvég Grace Bullennel, de a rutin végül világbajnokunk javára döntött.

Sastin Marianna a legjobb tizenhat között az 1997-es születésű(!), tehát mindössze 18 esztendős, norvég Grace Bullennel találkozott, és izgalmas meccsen 5:4-re legyőzte. A színes bőrű norvég hölgy története érdekes: Szudánban született, ahonnan az országban dúló polgárháború miatt négyévesen menekülni kényszerült – Norvégiában telepedett le a szüleivel, itt kezdett el birkózni. Fiatal kora ellenére már most szemmel láthatóan nagyon erős, junior Európa-bajnok és kadét világbajnok, valamint a júniusi Európai Játékokon bronzérmet szerzett – éppen a pénteken szőnyegre lépő Barka Emese győzte le az elődöntőben. Nagyon meg lennénk lepve, ha nem a jövő világbajnokát láttuk volna személyében...

Sastin Marianna mindenesetre győzelmével már a legjobb nyolc között van, ahol azonban nagyon kemény meccs vár rá: a japánok élő legendájával, a háromszoros olimpiai bajnok, kilencszeres(!) világbajnok, jelenleg is címvédő Icso Kaorival találkozik. A 31 esztendős japán hölgy sikerei nagy részét a 63 kg-osok között aratta, ám két éve lefogyott 58-ba – tavaly, Taskentben már itt nyerte újabb aranyérmét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik