Birkózó-vb: Galambos és Németh egy meccs után kiesett

KOHÁN GERGELY (PÁRIZS)KOHÁN GERGELY (PÁRIZS)
Vágólapra másolva!
2017.08.23. 13:15
Nem indult jól a nők versenye magyar szempontból a párizsi világbajnokságon: az 55 kg-ban szereplő Galambos Ramóna és a 75 kilós Németh Zsanett sem tudott nyerni első mérkőzésén szerdán, és hiába reménykedtek a vigaszágban, nem volt több lehetőségük szőnyegre lépni – kiestek.

A májusi újvidéki Európa-bajnokságot kihagyó, most könyökműtétje után visszatérő Galambos Ramóna a júliusi Spanyol Nagydíj után ismét összeakadt az amerikai Becka Leathersszel, és sajnos megint nem ő jött ki jobban kettejük csatájából. A fiatal, mindössze húszesztendős, ám annál tehetségesebb Leathers Madridban meg sem állt az aranyéremig, és ezúttal is nagyon simán lépett túl Galamboson, akit már a meccs első felében betusolt.Galambos Ramóna a júliusi Spanyol Nagydíj után ismét összeakadt az amerikai Becka Leathersszel, és sajnos megint nem ő jött ki jobban kettejük csatájából. A fiatal, mindössze húszesztendős, ám annál tehetségesebb Leathers Madridban meg sem állt az aranyéremig, és ezúttal is nagyon simán lépett túl Galamboson, akit már a meccs első felében betusolt.

Váratlanul sima vereséggel kezdett friss Eb-ezüstérmesünk, Németh Zsanett is, aki az egyelőre semmilyen jelentős nemzetközi eredménnyel nem rendelkező, a mezőnyben jóformán ismeretlen Paliha Palihától kapott ki 8:3-ra, miután a kínai többször is mögé került, le is vitte, és egyszer meg is pörgette a magyar lányt.

Két szerdai indulónk így már csak abban bizakodhatott, hogy legyőzője döntőbe jut, s ezzel magával viszi a vigaszágra.

Galambos esetében a remény sajnos nagyon gyorsan szertefoszlott, majd nem sokkal később a Némethet legyőző kínait is tusolta két perc alatt a fehérorosz Vaszilisza Marzaljuk az elődöntőben – azaz egyik magyarnak sem nyílt lehetősége a javításra.

BIRKÓZÓ-VB, PÁRIZS
NŐK
55 kg

1. Okuna Haruna (Japán)
2. Odunayo Folasade Adekuoroye (Nigéria)
3. Irina Kuracskina (Fehéroroszország) és Becka Anne Leathers (Egyesült Államok)
58 kg
1. Helen Louise Maroulis (Egyesült Államok)
2. Marva Amri (Tunézia)
3. Ajszulu Tinibekova (Kirgizisztán) és Michelle Christina Fazzari (Kanada)
63 kg
1. Orkhon Purevdorj (Mongólia)
2. Julia Tkacs Osztapcsuk (Ukrajna)
3. Jackeline Rentería Castillo (Kolumbia) és Valeriia Lazinskaja (Oroszország)
75 kg
1. Yasemin Adar (Törökország)
2. Vaszilisza Marzaljuk (Fehéroroszország) 5-4
3. Justina Renay Di Stasio (Kanada) és Szuzuki Hiroe (Japán)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik