Birkózó-vb: a háromszoros világbajnok német nem indul Belgrádban

MTI/H. Á.MTI/H. Á.
Vágólapra másolva!
2020.11.10. 16:09
A németek háromszoros világbajnoka, Frank Stäbler biztosan nem indul a decemberre tervezett belgrádi birkózó-vb-n. A 31 éves sportoló kedden a német hírügynökségnek mondta el, hogy három hete elkapta a koronavírust, és ugyan jól érzi magát, a napokban végzett állapotfelmérő tesztje kiábrándító eredményt hozott.

„A tesztem eredménye azt mutatta, hogy több mint 20 százalékkal csökkent a teljesítőképességem. Ez sokkolt engem. Jelen helyzetben a világbajnoki szereplés szóba sem jöhet” – nyilatkozta Stäbler.„A tesztem eredménye azt mutatta, hogy több mint 20 százalékkal csökkent a teljesítőképességem. Ez sokkolt engem. Jelen helyzetben a világbajnoki szereplés szóba sem jöhet” – nyilatkozta Stäbler.

Az utóbbi évtized kiemelkedően legjobb német birkózójának ez lehetett volna az egyik utolsó nagy versenye, mivel már korábban jelezte, hogy a jövő nyárra halasztott tokiói olimpia után visszavonul.

Stäbler 2015-ben 66, 2017-ben 71, míg 2018-ban 72 kilogrammban is világbajnoki címet szerzett. Mivel a 72 kiló nem ötkarikás súlycsoport, a tavalyi kvalifikációs vb-re visszafogyott 67 kilóba és bronzérmet nyert Nur-Szultanban, amivel kiharcolta a tokiói szereplés jogát.

A belgrádi világbajnokságot (december 12–20.) a koronavírus-járvány kirobbanása és az olimpia halasztása miatt írta ki a nemzetközi sportági szövetség (UWW), amely éppen kedden, várhatóan késő délután dönt majd arról, hogy megrendezi-e a viadalt, vagy törli a naptárból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik