Birkózó Eb: Torba Erik bronzérmes 63 kilogrammban

Vágólapra másolva!
2020.02.11. 18:38
null
Torba Erik (kékben) szerezte meg a magyar küldöttség első érmét (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Torba Erik bronzérmet szerzett a kötöttfogásúak 63 kilogrammos súlycsoportjában a római birkózó Európa-bajnokságon.

A nyitó napi parádé, Lévai Zoltán és Lőrincz Viktor döntőbe jutása után a második kötöttfogású nap sem alakult rosszul magyar szempontból a római Európa-bajnokságon. A tavalyi Európai Játékokon ezüstérmes Torba Erik például azzal kezdte, hogy a vigaszágon bejutott a bronzmeccsre a 63 kg-osok között, úgyhogy a kedd esti programban végül három magyarért, érte és a két finalistánkért szoríthattunk az éremmeccseken – soha rosszabbat!

Értelemszerűen Torbának jutott a legkevesebb ideje a pihenésre, néhány órával a vigaszágas meccse után máris jött a bronzmérkőzés a több mint egy napot regenerálódó román Mihut ellen. A magyart küldték le először, az ellenfél meg is pörgette, így a félidőre 3:0-val fordultak a felek – nem behozhatatlan hátrány, főleg, ha a második menetben ugyanígy sikerül leküldetni a riválist.

És pontosan ez is történt: Torba másfél perccel a vége előtt lekopírozta, amit a román csinált az első menetben, 3:3-nál, később szerzett ponttal már ő állt jobban. Ráadásul egy mögé kerüléssel már 5:3-ra vezetett, paradox módon a többet pihenő román fáradt el jobban a végére.

A lefújás előtt nem sokkal aztán még idegőrlő pillanatok következtek, a románok ugyanis megvideóztattak egy kilépésgyanús esetet, de szerencsére Torba, ha csak centikkel is, de még a zónából táncolt vissza, az elveszített challenge-ért pedig járt az újabb egy pont, így Torba Erik a tavalyi, minszki Európai Játékok-ezüst után Rómából Eb-bronzzal térhet haza!

„Az első menet még ki-ki küzdelem volt, sajnos nem sikerült kivédekeznem a lenti helyzetet – még elég korán volt, nem izzadtam meg, ha egy kicsit jobban csúsztam volna, talán nem tud megpörgetni... De aztán az ellenfelem egyre fáradt, én pedig egyre jöttem fel. Neki sokat kellett fogynia, talán ezért fogyhatott el így a kondija, mindenesetre nagyon örülök, hogy sikerült három nullás hátrányról fordítanom, és megnyerni ezt az Európa-bajnoki bronzérmet!” – fogalmazott Torba Erik.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Kohán Gergely

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik