Birkózó Eb: Muszukajev ötödik, Kuramagomedov bronzmeccses

KOHÁN GERGELY (Róma)KOHÁN GERGELY (Róma)
Vágólapra másolva!
2020.02.15. 19:34
null
Muszukajev Iszmail az ötödik lett (Fotó: MARTIN GÁBOR/UWW)
A római kontinensviadal utolsó előtti napján a 65 kg-osok bronzmérkőzésén Muszukajev Iszmail másodpercekkel a vége előtt veszítette el félig már megnyert érmét, míg Kuramagomedov Murad a 74 kilósok elődöntőjében szenvedett vereséget a kategória hazai sztárjától, Frank Chamizótól, így ő is a bronzért küzdhet vasárnap.

 

Muszukajev a 65 kg-osok bronzmérkőzésén a többek között az olimpiai, világ- és Európa-bajnok grúz klasszist, Vladimer Hincsegasvilit is legyőző azeri Rahimzadéval találkozott. Muszukajevet figyelmeztették először, s éppen egyetlen másodperccel azelőtt, hogy lejárt volna az ilyenkor akciózásra rendelkezésre álló fél perc, kitolta a szőnyegről ellenfelét, ezzel 1:0-ra vezetett. A második menetben aztán szokásosan visszaintették a riválist, ő viszont nem volt képes akciót elérni a harminc másodperc alatt, ezzel már 2:0-ra vezetett Muszukajev. Ám passzivitásért újra megintették, most ő sem tudott akciózni, 2:1-re feljött az azeri, aki ráadásul akkor, amikor Muszukajev már zsebében érezhette a bronzérmet, megindult, és kilenc másodperccel a vége előtt elkapta a magyar-orosz lábát – kiléptette, így utolsó ponttal 2:2-re megnyerte a mérkőzést és az Európa-bajnoki bronzérmet.

Csalódott vagyok, egyáltalán nem vagyok elégedett a teljesítményemmel. Nem volt különösebb taktika, egyszerűen csak nyerni szerettem volna. Most még minden nagyon friss, még át kell gondolnom a tokiói felkészülésemet” – nyilatkozta szűkszavúan Muszukajev.

A 74 kg-osok között versenyző Kuramagomedov Murad az elődöntőjében a kategória egyik legnagyobb sztárjával, Frank Chamizóval találkozott. A Kubából Olaszországba emigrált klasszis világ- és Európa-bajnok, Rio olimpiai bronzérmese, hazájában hatalmas közönségkedvenc – örülhetett is az olasz szurkolótábor. Chamizo ugyanis a lassabb kezdés után felpörgött, és végül magabiztos, 6:0-s győzelmet aratott, így a vasárnapi finálét ő birkózza, Kuramagomedov pedig a bronzmérkőzésen lesz érdekelt.

Végezetül egy lábjegyzet, bármiféle kommentár nélkül: a római Eb-n induló kb. 170 szabadfogású versenyző közül nagyjából száz (azaz jóval több, mint a mezőny fele) orosz származású volt, csak különböző országok színeiben – ennek a trendnek a megítélését mi már inkább önökre bízzuk.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Kohán Gergely

BIRKÓZÓ EB
SZABADFOGÁSÚ 57 KG

1. Azamat Tuszkajev (Oroszország)
2. Suleyman Atli (Törökország)
3. Stevan Andria Micic (Szerbia) és Horst Justin Junior Lehr (Németország)

SZABADFOGÁSÚ 65 KG
1. Kurban Sirajev (Oroszország)
2. Niurgun Szkrijabin (Fehéroroszország)
3. Ali Rahimzade (Azerbajdzsán) és Erik Arusanjan (Ukrajna)
5. Muszukajev Iszmail

SZABADFOGÁSÚ 70 KG
1. Magomedmurad Gadzhiev (Lengyelország)
2. Aghahuszejn Musztafajev (Azerbajdzsán)
3. Haydar Yavuz (Törökország) és Mihail Sava (Moldova)
...9. Asarin Roman

SZABADFOGÁSÚ 79 KG
1. Mahamedhabib Kadzimahamedau (Fehéroroszország)
2. Magomed Jeldarovics Ramazanov (Oroszország)
3. Jabrayil Hasanov (Azerbajdzsán) és Vaszil Mihajlov (Ukrajna)

SZABADFOGÁSÚ 97 KG
1. Abdulrasid Szaduljajev (Oroszország)
2. Albert Saritov (Románia)
3. Elizbar Odikadze (Georgia) és Abraham de Jesus Conyedo Ruano (OLaszország)
...16. Olejnik Pavlo

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik