Birkózó Eb: Dénes Mercédesz és Németh Zsanett is kikapott

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2021.04.21. 13:46
null
Németh Zsanett nem tudott fordítani (Fotó: Árvai Károly)
Mindkét szerdán érdekelt magyar női versenyző, Dénes Mercédesz és Németh Zsanett is az első mérkőzésén kikapott a varsói birkózó Európa-bajnokságon.

A délelőtti programban az 55 kilogrammban szereplő Dénes és a 76 kilós Németh is a nyolcaddöntőben kezdett, s mérkőzésük párhuzamosan zajlott az A és a B szőnyegen.

A végeredmény egyformán keserű lett, ám míg Dénes végig hátrányban volt a holland Jessica Cornelia Francisca Blaszka ellen, Németh a meccs kétharmadáig jobban állt ukrán riválisánál, Anasztaszija Oszniah Susztoivánál.

Az elmúlt időszakban sérülések miatt hosszú időt kihagyó Dénes végig igyekezett aktívan birkózni, ám riválisa minden próbálkozását védte, és a holland három akciót is végigvitt, így összességében magabiztosan, 5:0-ra győzött.

Németh Zsanett, az UTE Eb-ezüstérmese remekül kezdett, néhány másodperc után kiléptette riválisát (1:0), majd az első szakasz közepén egy nagyszerű támadássál levitte Susztovát (3:0), és biztos előnnyel mehetett a szünetre. A második három percben aztán látványosan fogyott az ereje, nagyon passzívan birkózott, s hiába intették, az ukrán csinált akciót rajta egy mögé kerüléssel (3:2). Kevesebb mint másfél perc volt hátra, az ukrán pedig ment tovább előre, és egy újabb levitellel előnybe került (3:4), majd egy elkeseredett Németh-próbálkozást megkontrázva 6:3-ra elhúzott.

Az utolsó 20 másodpercben Németh erőtartalékai maradékát felhasználva kétszer még ki tudta ugyan léptetni az ukrán birkózót, fordítani viszont már nem volt képes, és 6:5-re kikapott.

A két magyar már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet, amihez legyőzőiknek a fináléba kell jutniuk.

Szerdán már csak egy magyar lép szőnyegre a lengyel fővárosban: a szabadfogású Ligeti Dániel (125 kg) a 18 órakor kezdődő döntős programban a 125 kilogramm bronzérméért küzd majd meg az ukrán Olekszandr Hocianiviszkivel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik