Birkózás: szombaton rendezik a felnőtt ob-t

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2021.08.27. 11:08
null
Losonczi Dávid és Takács István tavaly is egymás ellen birkózott a magyar bajnokságon, akkor Losonczi győzött (Fotó: MBSZ/Róth Tamás)
Nemrégiben ért véget a tokiói olimpia, de máris rangos birkózóeseményre készülnek a sportolók: az október elején esedékes oslói felnőtt-világbajnokságra. Többek között felkészülés és a válogatottsági kérdések tisztázásának jegyében a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) szombaton a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia csepeli bázisán rendezi a felnőtt országos bajnokságot – áll a szervezet hírlevelében.

 

A tokiói olimpián szereplő versenyzők közül csak a világbajnok Sastin Marianna nevezett a versenyre, ám ő sem a saját súlycsoportjában, hanem eggyel feljebb, a 65 kilogrammosok között.

A kötöttfogású mezőnyben akadnak kifejezetten érdekes súlycsoportok: az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Viktor távollétében is különösen nagy csata várható a kötöttfogású 87 kilogrammosok között, ebben a kategóriában küzd egymás ellen a tavalyi bajnok, a junior Eb-második Losonczi Dávid, a 97 kilóról ismét erre a súlycsoportra váltó U23-as világbajnok Szilvássy Erik, valamint a junior-vb- és Eb-aranyérmes Takács István.

Hatvanhét kilogrammban a korábban a 60 és a 63 kilósok között bizonyító, az olimpiai kvótáról a budapesti BOK-csarnokban márciusban hajszállal lecsúszó Európai Játékokon ezüstérmes, Eb-n harmadik Torba Erik itthon is bemutatkozik az új kategóriájában. Legnagyobb vetélytársa a nemrégiben visszavonult, az ob-n mégis elinduló hatszoros magyar bajnok Krasznai Máté lehet. Valószínűleg izgalmas csatára van kilátás kettejük között, ám kétségtelen, még pikánsabb lenne a mezőny, ha a súlycsoport ifjú reménysége, az U23-as Európa-bajnok Váncza István is indulna, ő azonban betegséggel bajlódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik