Birkózás: Szőke Alex ezüstérmes Isztambulban

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.06.19. 19:15
null
Szőke Alex ezüstérmes lett Isztambulban (Fotó: UWW)
Pénteken kezdődött Vehbi Emre és Hamit Kaplan nemzetközi emlékverseny Isztambulban, ahol a négy olimpiai kvótával rendelkező kötöttfogású magyar vesz részt – tájékoztatott a Magyar Birkózószövetség. 

 

A viadal nyitó napján a junior Európa-bajnok Szőke Alex lépett szőnyegre a 97 kilogrammosok között, s brillírozott: háromszor győzött, maga mögé utasította többek között azt a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes bolgár Kiril Milovot, akivel szemben szoros meccsen alulmaradt a márciusi, budapesti európai olimpiai kvalifikációs verseny negyeddöntőjében. Teljesítményével bejutott a szombati fináléba, amelyben a vb- és Eb-aranyérmes orosz Musza Jevlojev már túl nagy falatnak bizonyult, ezzel a dobogó második fokára állhatott.

Szombaton megkezdte szereplését a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint (67 kg), a szintén vb- és Eb-aranyérmes, olimpiai második Lőrincz Tamás (77), valamint a vb-ezüstérmes, kontinensbajnok Lőrincz Viktor (87).

Korpási török és orosz sportolón túljutva a szintén orosz, világ- és Európa-bajnok Artem Szurkovval találta szemben magát az elődöntőben, akitől rendkívül kiélezett mérkőzésen kapott ki, így vasárnap a bronzmérkőzésen bizonyíthat.

Lőrincz Tamás kazah riválissal nem bírt, és török versenyző ellen lép szőnyegre a harmadik helyért.

Lőrincz Viktor iráni birkózót utasított maga mögé, majd az orosszal szemben alulmaradt, aki viszont bejutott az aranycsatába, a magyar birkózó tehát a vigaszágon küzdhet tovább.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik