Birkózás: Szőke Alex aranyérmet nyert Szófiában

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.09. 19:43
null
Szőke Alex aranyérmet nyert Szófiában (Fotó: Árvai Károly)
A kötöttfogású kvótaszerzés kérdése már szombaton eldőlt Szófiában, a birkózók világkvalifikációs versenyén, szóval nem is annyira meglepő, hogy a cseh Artur Omarov nem állt ki vasárnap a 97 kilogrammosok fináléjában Szőke Alex ellen, aki így nemcsak a Tokióba szóló repülőjegynek, hanem az aranyéremnek is örülhetett.

 

Ahogyan arról szombaton beszámoltunk, a junior Európa-bajnok Szőke Alex a görög Keszidiszt és a mediterrán bajnok spanyol Gasca Fresnadát egyaránt 9–0-ás technikai tussal legyőzve bejutott az elődöntőbe Szófiában. Ott már az ötkarikás kvótáért az Eb-2. és -3., junior-világbajnok, grúz származású olasz Nikoloz Kakhelasvili ellen küzdött, méghozzá nagyszerűen: passzivitás után kétszer megpörgette, kivédekezte a riválisnak adott lehetőséget, s végül magabiztosan, 6–1-re diadalmaskodva megszerezte a tokiói indulási jogot.

Az ESMTK sportolója a vasárnapi döntőben az Európa-bajnoki ötödik Artur Omarov ellen lépett volna szőnyegre, ám a cseh sportolónak esélye sem nyílt arra, hogy visszavágjon a magyarnak a decemberi, belgrádi világkupa elődöntőjében elszenvedett vereségért – úgy döntött, nem áll ki Szőke ellen. Az ifjú, mindössze 21 éves sportoló tehát a dobogó legfelső fokára állhatott Bulgária fővárosában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik