Birkózás: Szép befejezés lenne, ha éremmel térnénk haza Tokióból – Lőrincz Tamás

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.02.05. 15:04
Online sajtótájékoztatót tartott a Magyar Birkózószövetség, melynek egyik központi témája volt, hogy a szervezet idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. A centenárium alkalmából többek között díszközgyűlést fognak tartani, illetve készül egy négyrészes dokumentumfilm a magyar birkózás történetéről, de lesz egy hagyományteremtő korosztályos csapatverseny is a határon túli sportolók meghívásával.

Az MBSZ elnöke, Németh Szilárd szerint nagyszerű 100 év van a magyar birkózás mögött.

„Tizenkilenc olimpiai aranyérem tizennyolc birkózótól, Kozma István kétszer is a dobogó tetejére állhatott. Minden olimpiai bajnokunknak van itt az akadémián egy széke, van köztük egy üres a jövő olimpiai bajnokának. Remélem, hogy hamarosan oda egy valódi név kerülhet.”

Akár Lőrincz Tamásé is, akinek testvérével, Viktorral együtt már megvan a kvótája.

„Olimpián Tokió után már biztosan nem fogok indulni, szép zárása lehetne a pályafutásomnak, hogy ha Viktorral tudnánk valami maradandót alkotni, vagyis mind a ketten éremmel térnénk haza. Nagyon bízom benne, mindent meg is teszünk ezért. A hathetes alapozó időszak kitűnően sikerült, egyre jobb formában érezzük magunkat. Bízom a többiekben, hogy lesz még a kötöttfogásban kvótás versenyző. A hangulat is sokkal jobb, ha nagyobb csapattal tudunk kiutazni az olimpiára. Sokkal jobban tudjuk segíteni, támogatni egymást.”

Erre a lehetőség adva van, hiszen március 18. és 21. között a BOK Sportcsarnokban rendeznek európai kvalifikációs versenyt, igaz, buborékban, közönség nélkül.

„Természetesen nagy előny lenne, ha telt lelátók előtt lehetne versenyezni, de valójában a szőnyegen amúgy is ki kell zárni a külső körülményeket – árulta el a 2018-ban Budapesten világbajnoki aranyérmes, jelenleg a szövetség szakmai igazgatójaként dolgozó Bácsi Péter. – Tudna pluszt adni, de most ezzel a feladattal kell megbirkóznunk. Azt gondolom, hogy ez a mi versenyzőinknek sikerülni is fog, nem lehet ez akadálya a jó szereplésnek.”

Videónkból az is kiderül, a 4 megszerzett kvóta mellett még hányban reménykedik a szakvezetőség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik