Birkózás: Sastin Marianna nem indul a világbajnokságon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.30. 14:25
null
Sastin nem akar két hónapot kihagyni az olimpiai felkészülésből (Fotó: Nemzeti Sport)
A tokiói olimpiára készülő Sastin Marianna a másfél hete rendezett országos bajnokságon nem indult és a decemberre kiírt szerbiai világbajnokságon sem fog szerepelni.

A Vasas vb-győztes sportolója az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, hogy az ob-n azért nem tudott birkózni, mert júliusban műtötték a vállát, s még nincs megfelelő állapotban. A technikai edzéseket és a súlyzózást is csak most kezdhette el.

A világbajnoki szereplését egyrészt a műtött válla, másrészt a koronavírus-járvány miatt sem szeretné erőltetni.

„Nem félek a vírustól, de ha elkapom, az két hét karantén, ha tünetem is lesz, akkor pedig még 4-6 hétig nem edzhetnék, márpedig egy olimpiai felkészülésből két hónapot kihagyni luxus” – érvelt a magyar birkózósport eddigi egyetlen női vb-győztese, aki egyelőre a tokiói magyar kvótások között is az egyedüli női versenyző.

Sastin azt is elmondta, hogy még sok a bizonytalanság, nem tudni, mikor, milyen versenyeket rendeznek meg, jelen állás szerint viszont azt tartja a legvalószínűbbnek, hogy a februári Európa-bajnokság lehet az első komoly versenye majd, persze csak akkor, ha megrendezik.

A Nemzetközi Birkózó Szövetség az olimpia halasztása miatt döntött úgy korábban, hogy szervez egy minden fogásnemet és súlycsoportot érintő világbajnokságot idén, s egyelőre még úgy számol, hogy december 12. és 20. között Belgrádban csapnak majd össze a világ legjobbjai egymással.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik